© Araklı Arı Haber 2023

8 Ölü 2 Kayıp Araklı O Günü unutmuyor

8 Ölü 2 Kayıp Araklı O Günü unutmuyor

Çamlıktepe mahallemizeki sel felaketinin 3.Yıl dönümü

Ölenleri birkez daha rahmetle anıyoruz.

 

 

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde 18 Haziran 2019 tarihinde yaşanan sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de kaybolmuştu. Felaketinin üzerinden 3 yıl geçti

Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde 18 Haziran 2019 tarihinde yaşanan sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de kaybolmuştu. Felaketinin üzerinden 3 yıl geçerken, acımız hala unutulmuyor .

 

 

Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde 18 Haziran 2019 günü yaşanan aşırı yağışların ardından Çamlıktepe Deresi heyelanla akan malzeme ile doldu. Oluşan gölün ani olarak boşalması ile sel felaketi meydana geldi. Selde aynı yerde 5 gün önce yaşanan selin yaralarını sarmak için bölgede bulunan Araklı Belediyesi personeli Ali Abdullah, Büyükşehir Belediyesi personeli Baki Turhan ve DSİ personeli Hasan Çakar ile imam Soner Özbay, Mehmet Cevahir, Helim Köse, Erdoğan Uzun ve Ali Kemal Çoşkuner hayatını kaybederken, mahalle bakkalı Mahmut Köseoğlu (39) ve Cengiz Cevahir (16) sel sularına kapılarak kayboldu. Selde kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları bölgede JAK Timleri, AFAD ekipleri ve uzman köpeklerin katılımları ile 4 ay boyunca aralıklarla sürdü ancak kayıp iki kişinin cansız bedenlerine ulaşılamadı.

 

 

Selden zarar gören Çamlıktepe ilk ve ortaokulu ile 13 ev tehlike oluşturduğu için sel sonrası yıkılırken, dere yatağındaki mahallede yeni yapılaşmaya izin verilmedi. Selin yörede yaşanan ilk sel olmadığı, 2016 yılında da bölgede ciddi bir sel yaşandığı ancak dere ıslahı gibi gerekli tedbirlerin alınmadığı belirlendi. Facianın son uyarısı ise 13 Haziran 2019 günü selden 5 gün önce aynı yerde yaşanmıştı.

 

 

Aradan geçen 3 yıla rağmen mağduriyetler giderilmedi

Sel felaketinin olduğu bölgede evleri yıkılan bazı vatandaşlar selin yaşandığı bölgedeki bahçelerinde çalışırken, kaybettikleri yakınlarının acısını hala yaşıyorlar

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER