© Araklı Arı Haber 2023

Ambulans Uçak Yurt Dışından Araklılı Hastayı Trabzon'a Getirdi

Ambulans Uçak Yurt Dışından Araklılı Hastayı Trabzon'a Getirdi

ABMULANS UÇAK BU KEZ AZERBEYCAN’DAN TRABZON’A CAN TAŞIDI

5 Temmuz’da Azerbeycan’da yük beklerken tır garajında beyin kanaması geçiren Araklı’lı kaptan Ergün Yakut hastaneye kaldırılmış ve 15 gündür yoğun bakımda yatmaktaydı. Sağlık durumu Uçak Ambulans ile yolculuğa elverişli hale geldikten sonra 19 Temmuz’da konsolosluk aracılığı ile hasta yakınları tarafından ambulans uçak talebi sağlık bakanlığına ulaştırıldı. Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun takibi ile kaptan için sağlık bakanlığından kısa sürede cevap geldi.20 Temmuz için planlama yapılan hasta akşam saatlerinde Fatih Devlet Hastanesine nakledildi.

Hasta yakınından yapılan açıklama şöyle:


 hastamız Ergül Yakut 5 Temmuzda Bakü Azerbaycan da beyin kanaması geçirdi.
Tır garajında akşam arkadaşları ile yemek yiyip yatıyor ve sabah kahvaltıya ve çaya gelmeyince 11 gibi şoför arkadaşları tarafından tırda baygın halde bulunup hastaneye kaldırılıyor. 2 gün hiç tepki vermiyor ama elhamdülillah sonraki günler bilinci yerine geliyor.
15 gün Bakü'de yoğun bakımda kalıp bugün itibariyle Devletim sağlık bakanlığına ait ambulans uçakla Trabzon Fatih Devlet Hastanesine naklini gerçekleştirdi. Şuan bilinci açık bir şekilde yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.


Bu süreçte;
Milletvekilim Bahar Ayvazoğlu hanım. Çok kısa bir bilgi mesajı isteyerek yaptığınız takip çok kısa bir sürede hastamızı Azerbeycan’dan almamıza vesile oldu ve süreci başından sonuna kadar takip edişin ziyadesiyle bizleri mutlu etti. Gösterdiğiniz yol devletimizin büyüklüğünü tekrar önümüze serdi ve ambulans uçak hizmetimize sunuldu, bizim için Azerbeycan’dan canımızı alıp geldi. Emekleriniz için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Şaban Bıyık Başkanım. Beklentilerimizi boşa çıkarmayışın, süreci başından beri takip edişin ve gayretleriniz için teşekkürler.
15 gün Azerbaycan Bakü’yü bize Araklı gibi hissettiren, gece gündüz demeden, yok artık dedirtecek türlü aksiliklere, aksaklıklara, sorunlara çözüm getiren, babanın oğluna, oğulun babaya yardım ederken bile "yoruldum yeter artık" diyeceği onlarca sorunu hem de bayram tatilini heba ederek sonuca ulaştıran, hem de hiç tanımadığı kişi ve kişiler için bunları sadece Allah rızası için yapan Reşat hocam.. Dualarımızın, teşekkürlerimizin en büyüğünü sana gönderiyorum.

,
Can Abim, Kadir Bektaş abim benim. Çocukluğumdan beni sana hayranım her çocuk gibi hatta biraz daha öte. Üzücü haberi aldığımda Gürcistan sanmıştım sonra Azerbeycan olduğunu öğrendiğimde sen gelmiştin aklıma ve içim ferahlamıştı ve haksız da değildim. Bakü’de elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız dahası kalbimiz, dahası babanın oğula verirken bile düşüneceği maddi desteğin düşünmeden kaynağı oldunuz. Rabbim yardımlarınızın karşılığını kat kat versin inşallah.Yine hiç tanımadığım ama bir dost misali bizimle ilgilenen, yol gösteren, iş ve işlemlerimizi halleden Azerbeycan Konsolosluğu çalışanı Nurallah Erdoğan kardeşim inşallah yüz yüze de tanışmak nasip olur. Teşekkürler emeklerin için.
Olayın başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen başta firma sahibi Yunus Akgöğ abi, maddi manevi desteklerin için sana da minnettarız ve Emre Kaptan ve kaptan arkadaşları emekleriniz için sizlere de sonsuz teşekkürler.En az bizim kadar dert edinen ellerini taşın altına koyan Yakup Osman abim, Adem ve İbrahim Osman arkadaşlarım İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe başkanım başta olmak üzere hal hatır soran, emek harcayan, dertlerimize ortak olan ismini sayamadığım ve ismini BÜYÜK HARFLER ile yazmak istediğim güzel insan hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.
Rabbim tekrar emeği geçenlerden razı olsun ve tüm hastalara şifalar versin inşallah.Şunu da söylemeden geçemem. Dün saat 11 gibi ambulans uçak talebimizi Azerbeycan konsolosluğu aracılığı ile sağlık bakanlığına ulaştırdık, öğlene yazının ulaştığı bilgisini öğrendik ve beklemeye geçtik. 2 saat kadar sonra Azerbeycandaki refakatçi yeğenim “dayı geç olmadı mı” diye serzenişte bulundu.

 


Espri gibi geldi söylemesi ama devletimizin büyüklüğünü gösteriyordu aslında cevabım. Yeğenim dedim “olay yerine ambulans göndermiyoruz, marşa vurup yola çıkacak araç değil,

 

BİR ÜLKEDEN BİR BAŞKA ÜLKEYE UÇAK KALDIRACAĞIZ

 

Allah’ın izniyle” dedim. Ve devletim çok kısa sürede Azerbeycandan hastamızı hekimlerimize teslim etti.Bu günleri gösteren Rabbime şükürler olsun, Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER