© Araklı Arı Haber 2023

Araklı Balahor Yaylasında Şifa Kaynağı

Araklı’ya 80 kilometre uzaklıktaki Balahor Yaylası, sahip olduğu doğal güzellikleri ile cennetten bir köşeyi andırır. Şifalı su kaynağı sayesinde ünlenen bu şirin yayla, Araklı’ya gelen doğa tutkunu ziyaretçilerin görmesi gereken yerlerin başındadır.

 

Balahor Yaylasında bulunan suyun sindirim yolu, böbrek taşları, şeker hastalıkları, taş, kireçlenme, kum, çamur, üre gibi hastalıklara iyi geldiği pek çok kişiyi sağlığına kavuşturduğu söylenir.

 

Ameliyatsız ve ağrısız böbrek taşları ve kumuna çare olarak tavsiye edilen şifalı suyun çıktığı Balahor Yaylası ovası doğayla baş başa vakit geçirmek için de elverişli bir ortam sunmaktadır.

 

BALAHOR YAYLASI 


Gümüşhane - Bayburt il sınırında Gümüşhane ilinin merkez beldelerinden biri olan Yağmurdere (Keşişköy)'ye bağlı Arslanca(Salmankaş) Köyü Sınırlarındadır. Bayburt'da bulunan Akşar(Balahor) köyü ile isim benzerliğinden dolayı Gitova Balahor Yaylası olarak bilinmektedir.

 

Araklı - Çankaya Mahallesi (Dağbaşı) sakinlerinin yoğunlukta olduğu yayladır. Yaklaşık 120 hane bulunmaktadır. Yaylada bulunan Acı Su (Şifalı Su,Tuzlu Su) ile çok sayıda ziyaretçi çekmektedir.  

 

Osmanlı Rus savaşının yaşandığı bölgede çok sayıda şehitlik bulunmaktadır. Ziyaret şehitliği bunların en büyüğüdür. Balahor Yaylası Trabzon’u Araklı-Bayburt üzerinden Erzurum’a bağlayan tarihî İpek yolu üzerinde olduğu bilinmektedir.

 

Ramazan Uzun - Araklı Arı Haber

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER