© Araklı Arı Haber 2023

Araklı Belediye Turizm Komisyon Başkanlığından Sosyal Medyada Yayılan O İddialara Cevap

Araklı Belediye Turizm Komisyon Başkanlığından Sosyal Medyada Yayılan O iddialara Cevap

YASAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR, BELEDIYE SÜRECİN TAKİPÇİDİR

Çevre şehircilik il müdürlüğünün tarih ve sayı ile Araklı Belediyesine yazmış olduğu yazı Araklı Belediyesi encümen toplantısında görüşülmüş Dora Otel işletmesinin yapmış olduğu yapıların kıyı kenar çizgisini ihlal ettiği durumu tespit edilmiştir.

ESKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ KONUYU ŞİKAYET ETMİŞTİ.

İl müdürlüğünün de talebi olan yıkım kararı ve işletmeye kesilmesi istenen 200.000 tl ceza onaylanmıştır. Daha sonra alınan bu kararla ilgili işlenler gerçekleştirilip karar işletme sahibine tebliğ edilmiştir. Bu şekilde başlayan yasal süreç devam etmektedir ve henüz sonuçlanmamıştır.

Geçmiş dönemlerde  meclis üyeliği yapmış  bir vatandaşın böyle bir konunun Araklı belediyesi meclis toplantısının değil Araklı belediyesi Encümen toplantısının konusu olduğunu bilmiyor olması da işleyiş ve prosedür hakkında bilgi sahibi olmadığını da gözler önüne sermektedir.

Araklı Belediyesi Turizm komisyonu olarak bilinmesini isteriz ki bizim görevimiz Araklımıza yapılacak her türlü turizm tesisine destek olmak ve bunun yanında haklı rekabeti sağlamak için kanunların uygulanmasını da sağlamaktır. "şeklinde iddalara cevap verildi.

SÖZ KONUSU OTEL ARAKLI'DA TURİZM ve KONAKLAMAYA HİZMET VERİYOR

Öte yandan söz konusu yıkım kararına konu olan DORA Otel işletmesiyle ilgili Haber merkezimizin yaptığı araştırmalarda, şikayete konu sadece deniz kıyısına yakın noktada bir çardak bulunduğu tespit edildi.

Kıyı kenar çizgisini ihlal eden bu oturma çardağı ile ilgili işlem yapılmış olup, işletme sahibi söz konusu çardağı kaldıracağını ve oteliyle alakali herhangi bir kanuna ayrıkırı yasal olmayan faaliyetin söz konusu olmadığı görülmüştür. Yıllardır Araklı'da Turizme destek veren bir tesis olarak hizmete devam edeceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER