© Araklı Arı Haber 2023

Araklı Çamlıca Mahallesinde Vatandaş Huzursuz

ARAKLI ÇAMLICA MAHALLESİNDE VATANDAŞ HUZURSUZ, MAĞDUR ve DİKEN ÜSTÜNDE..

ARAKLI ÇAMLICA MAHALLESİNDE VATANDAŞ HUZURSUZ, MAĞDUR ve DİKEN ÜSTÜNDE..

Çamlıca Mahallesi'nin Kanlar mevkii ova kesimindeki araç ve yaya yolları, aynı mevkide yer alan taş kırma ve beton tesisleri nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Vatandaşlar, yaya kaldırımların olmadığı ve yaya kaldırım yerlerinin başka amaçlarla kullanıldığı bu mevkide, insana yakışır bir yol ve yaya kaldırımı sistemi istiyor. Duruma dair görüştüğümüz mahalle halkı, yıllardır kontrolsüz ve denetimsiz çalışan taş kırma tesislerinin ve beton santralinin civarında yürüyemediklerini ifade ettiler. Daha da önemlisi, taş kırma tesisinin yıllardır gece ve gündüz çıkardığı gürültü sonucu mahallede ve civarında huzur kalmadığını, tesislerden çıkan tozun Çamlıca, Ayvadere, Yigitozu mahalleleri de dahil olmak üzere bütün tarım alanlarını kirlettiğini, Çamlıca Mahallesi sakinlerinin bu mevkide yer alan su kuyularına tesislerden çıkan kirli suyun karıştığını, bölgedeki Karadere nehri ve tarım alanlarındaki yaban hayatının yok olduğunu ve mevkide çok ciddi bir çevre tahribatı yaşandığını ifade ettiler.

Yaşanan tüm sıkıntılar yetmezmiş gibi bugünlerde aynı yerde başka bir taş kırma ve beton tesisinin yapılması için harekete geçildiğini söyleyen mahalle halkı, yetkili kurumların acilen sorumluluk almasını ve üç beş kişinin menfaatine değil, halkın menfaatine yönelik kalıcı çözüm adımlarının atılmasını beklediklerini söylediler

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER