© Araklı Arı Haber 2023

Araklı Çöp Kokusuna Hayır Dedi

Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi'ndeki katı atık entegre ve bertaraf tesisinde vahşi depolama yapıldığı iddia eden yöre halkı, tesisi protesto etti.

 

 

Trabzon ve Rize illerinin çöp sorununu çözmek için Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu-Kutlular Mahallesi'nde faaliyet gösteren çöp depolama tesisinde kapasitesini tamamlamasının ardından Araklı ilçesinde faaliyete başlayan Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisine tepkiler sürüyor.

 

 

Jandarma ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında konuşan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, tesisin taşınmaması durumunda insanların hayatını kaybedebileceğini belirterek, “Biz katı atık tesisine biyologlar olarak çevreler olarak karşı değiliz. Devletimiz dünyada olduğu gibi katı atık tesislerini yapmalıdır. Ancak gelip 9-10 köyün ortasına yüzümüze bakar gibi, kadınlarımızı ağlatan bu tesisi buraya yapmak çevre açısından bir katliamdır. Bu tesisi yapanları bu köye bekliyoruz. Onları 10 gün misafir edeceğiz. 10 gün burada durabiliyorlarsa itiraz etmeyeceğiz. Ölene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER