© Araklı Arı Haber 2023

Araklı İmam hatip Kaderine'mi Terk edildi

Araklı İmam hatip Kaderine'mi Terk edildi

Araklı İ.H.Lisesi 1977-1978 öğretim yılında hastane olarak kullanılan binada eğitime başlamıştır. Hastane olarak açılmayan bina çay alım yeri, M.T.A deposu, öğrenci pansiyonu ve ceza evi gibi değişik amaçlarla kullanılmıştır. 1975 yılında Araklı İmam-Hatip Lisesi Derneği kurulunca adı geçen dernek tarafından merkez bina okul açılmak kaydıyla devredilmiştir.

Okul derneği tarafından gerekli onarım ve tadilat yapılarak 1977-1978 öğretim yılında bakanlıktan onaylanmış ve okulun açılışı gerçekleştirilmiştir. Artan talep karşısında mevcut binaya 1982 yılında mahalli imkanlarla bir kat daha ilave edilmiştir.

Aralıksız çalışmalara devam eden koruma derneği tarafından binanın dış sıvı taban mozaik ve bahçe tanzimi vs. çalışmalar yapılırken diğer taraftan da sıra, masa, sandalye, dolap,... gibi ihtiyaç duyulan demirbaş eşya alımları yapılmıştır.1993 yılında bakanlık ödeneği ile temeli atılan ek bina yapımına başlanmıştır. 1994 yılı içinde mahalli derneğin çalışmaları sayesinde büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Okulumuzda 22 dershane, mescit, çok amaçlı salon , laboratuar, Bilgisayar ve Teknoloji Sınıfı , kantin, spor odası, hizmetli odası, arşiv, kütüphane, öğretmen odası ve 4 idari oda bulunmaktaydı.


Kısaca tarihini anlatmış olduğumuz bu okul yeni hizmet binası açıldığından eğitim öğretime hizmet vermemektedir. İlçemizin en eski okullarından biri olan Araklı İmam Hatip lisesi tarihinde sayısız başarılar ve sayısız başarılı insanlar yetiştirmiştir. Bu okulumuz şu anda çürümeye yüz tutmaktadır. İçimiz siyasilerinin ve bürokratlarının bu okulla ilgili yakın tarihimizde eğitime açılması ile ilgili hiçbir çalışması olmadığını görmek bizleri üzüyor. En kısa zamanda tadilatının yapılıp önümüzdeki eğitim öğretim yılına açılmasını ivedilikle devletimizden bekliyoruz.


Hele ki şu salgın zamanında ilçemizde var olan okulların yetersizliğinden dolayı da okulumuzun kapalı olması bizleri derinden üzüyor. İnşallah bu sefer yetkililer bu duruma kayıtsız kalmazlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER