© Araklı Arı Haber 2023

Araklı Tarihinde Bir ilk Gerçekleşti

Trabzon’un Araklı ilçesi Pervane Mahallesi’nde yazar edebiyatçı şair Ruhi Türkyılmaz tarafından yaptırılan Kültür ve Sanat Evi’nin Açılışı Çok Sayıda Misafirin Katılımıyla Yapıldı. Programa Araklı Kaymakamı Kürşat Karaca Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Ruhi Türkyılmaz Pervane mahallesinde yaptırdığı Kültür ve Sanat Evi’yle ilgili yaptığı açıklamada, “Edebiyat ve sanat alanında koyduğum son hedefti. Bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum.

 

Türkiye gezisi yaptığımda gördüm ki, Anadolu Uygarlıkların çoğu taşlara yazılan uygarlıklar, peri bacaları olsun, kayalıklardaki kaya mezarlıkları olsun, bunların hepsi 3 bin, 4 bin yıllık tarihi kabartma insanlığın merak ettiği güzellikler olarak yaşıyor.

 

Zamanımıza baktığımızda bundan ayrılmış insanlar ama o geriye dönüşün ileriye ışık tutmasını istedim. Dedim ki ben de taşlarla haşır neşir olacağım. Ve o taşları önce yaşatacağım. Sonra da o taşlarla birlikte yaşamaya çalışacağım. Bu yalnız ben değil, Pervane köyünden başlayarak, Araklı, Trabzon, Türkiye belkide uluslar arası tanıtım kitabına girerse, turistlerin uğrayacağı bir yer olacağını düşünüyorum.

 

Bu geniş düşüncemi kısa çerçevelere sığmayacağını düşünüyorum. O yüzden böyle bir eser yaptım. Ben buna bir isim de buldum. “Sümela’nın Küçük Çocuğu” dedim.” ifadelerini kullandı

 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada Pervane mahallemizde Ruhi Türkyılmaz Edebiyat ve Sanat Müzesinin açılışını gerçekleştirdik. Böyle bir sanat eserinin açılması bizleri ziyadesiyle memnun etti.

 

Ruhi beye emekleri için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Müzeyi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER