© Araklı Arı Haber 2023

Araklı Trabzon Caddesinde Neler oluyor böyle

Araklı'nın en değerli ve en kalabalık caddesi olan Trabzon caddesi üzerinde yapımına devam edilen alt yapı dönüşümü esnafı ve vatandaşı canından bezdirmiş durumda.

Geçmiş yıllardan beri Araklı'da ticaretin merkezi konumunda olan ve gece yarısı saatlerine kadar esnafın açık bulunduğu Trabzon caddesi eski günlerine göre tanınmaz halde.

 

 

TRABZON CADDESİNDE TRAFİK ARTIK FELÇ DURUMDA

 

Araklı insanının ve esnafının görüşünü dikkate almadan, yaşayış şeklini bilmeden yapılan uygulama şimdiden Trabzonda caddesinde hayatı durdurmuş durumda.

Cadde de bulunan çif gidiş ve çif gelişli oto yol artık tek şerite düşmüş durumda zar zor işliyor. Bu durumda çarşı içerisİnde müthiş bir trafik kilitlenmesi yaşanıyor. Kazalar, kavgalar ve olaylar birtürlü bitmek bilmiyor. Özellikle bu yaz aylarında yaşanan tıkanmadan dolayı Trabzon cadddesinde akşam saatlerine kadar defalarca hayat durduğu oldu.

 

Trafikteki sıkışma zaman zaman liman bölgesine kadar uzanıyor. ışıklardan kalkan araçlar tek şerit halinde ilçeden geçmek zorunda kalıyor. bu durum ilerlemesi imkansız bir durum oluşturuyor.

 

Bir aracın kaza yapması veya arızalanamsı durumunda ise Araklı'nın merkezinde hayat tamamen duruyor. Trafiğin işlemesine çözüm olarak, araçlar Balıkhane- pazaryeri tarafa olan yola çevrilerek, ordan imam hatip okulu taraftan tekrar ana yola bağlandığı oluyor. yanı mahalle ve sokak aralarından.

 

ESNAF VE VATANDAŞ OLAN BİTENE İNANAMIYOR,

SESİMİZİ DUYAN YOK..!

 

Trabzon Caddesindeki esnaf ise durumdan son derece mağdur durumda. cadde yolunun darlanması ve araçların durup alış verişlerini yaptıkları park cepleri artık iptal durumunda. bir ekmek veya su alacak olan seyir halindeki araçların Araklı içinde durması artık mümkün değil.

Araçlar artık Araklı ilçesine ve Araklı esnafına uğramadan geçiyor.

 

Haber mekezimize müracaat eden çok sayıda Araklı esnafı; 

"Başka yerlerde gelen araç ve müşterileri şehir içinde tutabilmek için birçok güzellik yapıyorlar. ancak bizim ilçemizde misafirin ilçeye uğramaması için ve asla aracıyla durmaması için yol kapatıyorlar. biz esnaf olarak Trabzon caddesinde artık bitme noktasıona geldik. Böyle giderse ağır kira yükünü ve çalışanımızın maaşını veremeyeceğiz. iş yerimizi taşımak durumuna kadar geldik." açıklamsında bulundu.

 

 

DURUM ARAKLI MERKEZİDE KİLİTLİYOR, VATANDAŞ TEPKİLİ

 

Sadece ilçe dışından gelenleri ve cadde esnafını mağdur bırakmadı Araklı'nın mevcut halkıda alt yapıda güzellik yapalım derken araç yolalrının daraltılması ve park ceplerinin iptal edilmesine tepkili.

 

Aynı zamanda Akbank şubesi yanındakı ışııklardan kalkan araçlarda tek şeride düşürülmüş duurmda. bu demek oluyorkı ilçe içerisinden ana caddeye öıkan araçlar Akbank yanındaki işiklarda tek şerit halinde bekliyor. bu duurmda ilçe içeriisnde belediye binası yanına kadar sürekli araç kuyru oluşuyor. bu ilçe içinde trafiğe ve yol kapanmasına sebep oluyor.

 

Bu durumda göteriyorki yarın geç olmadan ve vatandaş daha ağır bir zarara uğramadan Trabzon caddesinde uygulanmak istenen alt yapı dönüşüm projesi yeniden gözden geçirilmelidir. Araklı halkının yaşayış şekline ve esnafının rızkına engel olmayacak şekilde daha düzgün ve Araklı'yı tanıyan bir proje ile çalışmalar yapılmalıdır.

 

 

 

Haber: Metin Taşkın

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER