© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da Açılışı Yapıldı

“Mobil Mamografi Aracı” Açılış Töreni

 

Kadınlarda görülen kanserler içerisinde ilk sırada meme kanseri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar kadınlarda görülen her dört kanserden birinin meme kanseri olduğunu göstermektedir. Bu durum tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de aynı şekildedir.

 

İlimizde kanser tarama oranlarının etkin düzeylere ulaşması ve halkımızın kanser taramalarına katılımının arttırılması amacı ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucunda temin edilen “Mobil Mamografi Aracı” halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.

 

Mobil Mamografi Aracının açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat ZORLUOĞLU, Araklı Kaymakamı Sayın Mehmet Nuri ÇETİN, Araklı Belediye Başkanı Sayın Recep ÇEBİ, Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan USTA, İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim Ekibi, İlçe Sağlık Yöneticileri ve halkımızın katıldığı törenle yapılmıştır.

 

İlimiz Meme Kanseri taramaları için hedef nüfusu 143.232 kadın olup yıllık hedefimiz 71.616’dır. 15 Ocak tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayan Mobil Mamografi Aracımızla günlük ortalama 35 kişiye çekim yaparak hizmet verilen 5 günde 173 kadına ulaşmış bulunmaktayız. Hedefimiz Mobil Mamografi Aracında günlük çekim sayılarını 50 kişiye çıkararak, Fatih Sağlıklı Hayat Merkezine gelecek olan mamografi cihazı ile de birlikte hedef nüfusumuzun tamamına ulaşmaktır.
40-69 yaş aralığındaki kadınları meme kanseri taramalarını yaptırmak üzere Mobil Mamografi Aracımıza bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER