© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da bir Mahalle Heyelanla Yerinden Kayıyor

Araklı'da bir mahalle heyelanla yerinden kayıyor


 

Araklı ilçesi Türkeli mahallesinde meydana gelen heyelan mahalleye ulaşımı engellerken, Bölgedeki evlerin terk edilmesine sebep oldu.


 

Edinilen bilgiye göre Pazartesi gece şiddetli kaya ve toprak kayması sesinin ardından büyük bir toprak kayması meydana geldi. Türkeli mahallesi Sofuoğlu küme evler bölgesinde daha önce heyelan ve toprak kaymasının meydana geldiği bölgeler yeniden koparak mahalleye giden yolunu kapattı.


 

YİNE AYNI BÖLGE, YİNE HEYELAN ve TEHLİKE


 

Mahallede ikamet eden vatandaşların ifade ettiği üzere aynı bölgede sürekli kopmalar meydana geliyor. Bölde eski yıllarda AFAD alanı ilan edilmiş. Defalarca tekrarlayan bu tehlikeli durumdan dolayı mahalle halkı geçici çözümlere karşı çıkıyot.  Sadece yoldaki enkazın kaldırıp geçici çözümler üretilmesi belayı ertelemekten başka işe yaramadığını ifade ederken, Sağlam ve güvenilir koruyucu istinat duvarlarla bölgenin koruma altına alınmasını talep ediyor.


 

 

Yaklaşık 1 km uzunluğunda bir alanın koptuğu yerde oluşan görüntüler korkunç boyutta. Jandarma köye ulaşım yolunu kapatırken bölgede bulunan bir çok evin boşaltılmasın için uyarılarda bulundu.

 

 

Heyelan sahasının yaklaşık 50 metre yakınındaki evlerde ikamet eden vatandaşlar heyelana yakın evlerden çıkarak binaları tahliye etti.


 

BÖLGE AFAD TEHLİKESİ DOLAYİSİYLA MAHKEMEDE


 

Ayrıca bir ay önce aynı noktanın afad ve heyelan alanı olduğu gerekçesiyle bir vatandaşın müracaatıyla açmış olduğu davadan dolayı, mahkeme heyeti bölgeye 13 Aralık 2021 de aynı alana çıkarak incelemelerde bulunmuştu.

Henüz Bir ay üstünden geçmemiş olmasına rağmen aynı noktada heyelan meydana gelmesi dikkat çekti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER