© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Trabzon Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'nde Gerçeği Aratmayan Tatbikat Trabzon Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesin'de silahla rehin alınma tatbikatı yabıldı.

 

Gerçeği aratmayan tatbikat'da Senaryo Gereği; Ameliyat esnasında hayatını kaybeden vatandaşın oğlu sinir kirizi geçirerek silahla Hastane Başhekimliğini basarak 3.personel olmak üzere 3 vatandaşı rehin aldı. Hastane Müdür Yardımcısı Dursun bey acil kod verdi.Olayla ilgili HAP başkanı Op.Dr. Osman ŞENER'E bilgi verdi.

 

HAP başkanı içeride bulunan çalışan personel ve vatandaşları güvenli bir şekilde hastane acil toplanma alanına tahliyesinin sağlamasını bildirdi.Saldırganı ikna etme çabaları'na başlayan HAP Başkanı ve ekibi uzun süren ikna çabalarına rağmen saldırganın ikna olmaması üzerine Araklı Emniyet Müdürlüğü'ne ait Özel ekipleri devreye girerek Hastane HAP Başkanı Op.Dr.Osman ŞENER ve Sivil Savunma Amiri Leyla BOZKURT saldırganı yeniden ikna etmeye çalışmışlardır. Saldırgan ikna olmayarak senaryo gereği rehinelerden birini ayağın'dan vurarak yaraladı.Olaya mudahale eden HAP Başkanı Op.Dr.Osman Şener ve Güvenlik güçleri saldırganı etkisiz hale getirdi.

 

Gerçeği aratmayan tatbikat vatandaşlar'dan tam not aldı. HAP Başkanı ve Hastane Başhekimi Op.Dr Osman ŞENER yaptığı açıklamada ;Bu yaptığımız tatbikatın her an gerçek olarak hastanelerde ve kurumlarda başımıza gelebilecek olay olduğunu ve bu tür olaylara karşı nasıl tetbirler alabiliriz diye hastanemizde düzenli olarak saha tatbikatı yapılmaktadır.

 

Vatandaşlar ve çalışan personeller bu konu'da bilinçlendiriliyor. Saha tatbikatın'da görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER