© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da İki Muhtar'dan Ortak Açıklama

 

 

 

Araklı'ya bağlı Bahçecik ve Erikli Mahallesi sınırlarında yapılmak istenen altın işletmeciliğine karşı Bahçecik Mahalle Muhtarı Rasim ÇEBİ ve Erikli Mahalle Muhtarı Adem YILDIZBAŞOĞLU yaptıkları ortak basın açıklaması ile altın madenciliğine karşı birlikte ortak hareket edeceklerini ifade ettiler.

         Altın Madenine ihale edildikten sonra artık ihaleyi alan firma süreci başlamak üzere bazı atılımlar içerisinde oldukları duyumları aldıklarını belirten muhtarlar yaptıkları açıklama ile;

 “ÇOCUKLARIMIZIN HAKKINI MADENCİLERE YEDİRMEYECEĞİZ”

Atalarımızdan miras kalan yüzyıllar boyunca koruyup kolladığımız ecdadımızın bedel ödeyerek bizlere miras bıraktıkları ve bizlerden de çocuklarımıza miras kalacak olan bu topraklarda altın madeni işletmeciliğine karşı olduklarını kesinlikle bu madenin bu topraklarda işletilemeyeceğini ifade ederek, “Bizim için köyümüz altın, başka altına gerek yok. Bu maden işletmeciliğini burada istemiyoruz. Asla çoluk çocuklarımızın haklarını onlara yedirmeyeceğiz. Tüm gücümüzle ne pahasına olursa olsun  köyümüzü savunacağız'' sözleriyle madene tepkilerini dile getirdi.

Bahçecik Muhtarı Rasim ÇEBİ ''Bu basın açıklaması ile Altın madeni işletmeciliğini yapılması planlanan Bahçecik ve Erikli sınırları içerisinde yer alan bölge ile ilgili; doğası, suyu, deredeki balıkları, toprağı, doğasında yaşayan insanının yaşama mücadelesidir. Bu sorun sadece iki mahalleyi ilgilendirmediğini belirten muhtar Rasim ÇEBİ bu sorunun tüm Araklının sorunu olduğunu Araklıda ki tüm STK’ların ve Araklı halkının bu maden işletmeciliğine karşı durmalarını istediklerini belirterek sürecin başından beri destek veren tüm STK,lar ve siyasi partiler ve tüm Araklı halkına teşekkür ederek  sözlerini tamamladı.

Erikli Mahalle Muhtarı Adem YILDIZBAŞOĞLU; Bölgemizde yapılması planlana Altın maden işletmeciliğine karşı olduklarını, kesinlikle atalarımızda miras kalan bu topraklarda maden işletmeciliğine izin vermeyeceklerini, bu toprakların tüm Araklı halkının nefes aldıkları topraklar olduğunu, Muhtar Rasim ÇEBİ’nin dediği gibi bizim Eriklimiz altın hem de en değerlisinden biz başka altın istemiyoruz. Bu maden işletmeciliğine tüm Araklı’nın tepki vermesini ifade ederek sözlerini tamamladı

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER