© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da Örnek Proje - Harabeye dönen Okul köy konağı oluyor

Trabzon'da harabe durumuna gelen köy okulu köy derneği tarafından onarılarak köy konağı haline getirildi.

 

Araklı Çankaya Mahallesinde daha önce köy okulu olarak kullanılan ve yıllardır öğrenci olmadığı için kapalı tutulan bina bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü.

2015 sonrası öğrencisi az olduğu için çocukları taşımalı eğitime geçen mahallede, Köy derneği harekete geçerek atıl hale gelen binada restorasyon yaparak binayı yeniden mahalleliye kazandırdı.

Yıllarca okul olarak hizmet veren bina şimdi ise çok amaçlı köy konağı olarak hizmet veremeye devam edecek şekilde hazırlanıyor.

Çankaya Mahallesi Abdulkadir Alkumru İlkokulunun odalarının çok amaclı olarak kullanılacağını dile getiren Dağbaşı Haruska Dernek Başkanı Adem Özer “Gerekli izinleri alarak başlattığımız örnek.bir proje. Bu durumda olan okullar milletimizin hizmetine kazandırılmalı. Okulun sınıflarında Halk Eğitim Kursu, Köy Müzesi, Mutfak ve toplanma alanı, taziye yeri tarzında düzenlenecek. Lojmanlar misafirhane olarak köyün ve köylülerin yararına çok amaçlı kullanılacak. Güzel bir eser ortaya çıkardık.Burada bir katkısı olanların isimlerine bir panoda yer vereceğiz. Bizlere katkı sunacak hayır severleri derneğimize ulaşabilir. ” şeklinde konuştu.

Eski köy okulu yenileme sonunda köy konağı olarak hizmet vermeye devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER