© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da Sabaha kadar Nefessiz Gece

Araklı'nın birçok mahallesi dün gece pencere açamadı, balkonlarına çıkamadı. ilçede benzeri görülmemiş derecede ağir çöp kokusu vatandaşın soluğunu kesti

 

Araklı Taşönü mahallesindeki Çöp Arıtma Tesisinden çevreye yayılan ağır koku ilçe merkezini etkisi altına almıştı.

İlk kez bu kadar ağır bir koku Araklı'nın birçok mahallesinde aynı anda hayatı durma noktasına getirdi.

Araklı merkez mahallesi, Hürriyet mahallesi, Yanbolu, Kalecik, Konakönü, Taşönü, Yeşilce, Özgen mahallesi ve Arsin ilçesine bağlı birçok mahllede dün gece vatandaşlar sosyal medya isyan ettiler. sosyal medyada yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar kapıya çıkamadığını, yaz günü cam pencere açamadıklarını ve bu sıcak havada eve hapis yaşamak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

 

Araklı'nın birçok mahallesi sokakları sabaha kadar nefessiz kaldığı olayla ilgili vatandaşlardan büyük bir öfke oluşurken yetkililerden konuyla ilgili hala ses çıkmaması ise dikkat çekti.

Sitemlerini dile getiren vatandaşların birçoğu Çöp arıtma tesisisin ruhsatına aykırı olarak çalıştığını belirttiler. ruhsatında fabrikaymış gibi gösterilen çöp tesisinin gerçekte vahsi çöp toplama açık havuzu bulunmuyor. ruhsata aykırı şekilde çalışan bu tesisin dişarda yaklaşık 100 dönüm büyüklüğünde bir alanda çöp toplama havuzu bulunuyor. tesis kurulmadan kesinlikle vahsi depolamanın olmayacağı idda edilsede bugünki meydana gelen olayların baş sebebi vahşi çöp depolama havuzu olduğu belirtiliyor.

 

KONUYU MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖRS MECLİSE  KADAR TAŞIMIŞTI.

Araklı halkı ilçeyi yöneten ve bu durumdan sorumlu olan yetkililere seslenerek görev başına gelmelerini istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER