© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da Tarım Alanlarına Saygı Duyularak Adım Atılmalı

ARAKLI ORGANIZE SANAYİ BÖLGESİ ADIMLARI, ARAKLI'DAKİ TARIM ALANLARINA SAYGI DUYULARAK ATILMALIDIR.

Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi ve hemşehrimiz Mehmet Akif Bal', Araklı Karadere vadisinin alüvyal zeminli taban kesiminde yüksek katmadeğerli tarım çalışmaları başlatılmasını ifade etti. 

BAL, "Tarihi bir tarım alanı ve zengin su havzası olan Karadere vadi tabanında kurulmak istenen organize sanayi bölgesi, Beşikdüzü, Akçaabat ve Vakfıkebir belediyelerinin yaptığı gibi, tarım alanları ve su kaynaklarından uzak yerlere yapılmalıdır. Araklı Karadere vadisinde ve Araklı-Kaşıkçı arasında yer alan tarihi tarım alanları ve zengin su havzası tarım amaçlı projelendirilmelidir. 2000 dekardan fazla büyüklüğü olan bu bereketli vadi, tüm Trabzon'u doyuracak kadim bir tarım toprağıdır.

Buradaki yeraltı ve yerüstü suları Mevla'nın Trabzon'a ve Araklı'ya lütfudur. Dolayısıyla bu vadinin Araklı ile Kaşıkçı arasının acilen bir TARIM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ilan edilip kurtarılması hatta sera usulü organik tarım üssü haline getirilmesi gerekir. 

Buna bağlı olarak Araklı'da dev bir sebze hali inşa edilmelidir. Böyle bir adımı atanların tarihe geçeceği de bilinmelidir" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER