© Araklı Arı Haber 2023

Araklılı Din Görevlisi TRT 1'de Gönül Dağı Dizinde Kuran Okuması Gündem Oldum

Trabzon Araklı Ayvadere Mahallesinden Din Görevlisi Hasan Lütfi Ramazanoğlu TRT1 yayınlanan Gönül Dağı Dizisinde Kuranı Kerim okuması Araklı'da olumlu tepkiler geldi.

HASAN LÜTFÜ RAMAZANOĞLU KİMDİR

Türk Tasavvuf Mûsıkîsi bestekârı ve yorumcusu.
İlâhiyatçı, şâir ve yazar.
Din gönüllüsü.
Trabzon-Araklı doğumlu.(1969)
İlk hocası olan merhum babası Aho’lu Müderris Hacı İsmail Efendi’den ulûm-i arabiyye ve ulûm-i diniyye tahsil eyledi. İlkokulu ve İmam-Hatip Lisesini memleketinde tamamladı.(1988)
Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi mezunu.(1993)
İlahiyat fakülteleri arasında geleneksel olarak yapılan Kur’ân-ı Kerîmi Güzel Okuma Yarışması’nda, İstanbul’u temsîlen Türkiye birincisi oldu.(1990)Merhûm İsmail Biçer, İsmail Karaçam, merhum Ali Osman Yüksel ve Fatih Çollak hocalardan Kur’an-ı Kerim ta’lîmi, tecvîd ve tashîh-i hurûf dersleri aldı.

Başta TRT olmak üzere bir çok radyo ve televizyon kanalında Kur’ân-ı Kerîm tilâveti, mevlid-i şerîf, kasîde, ilâhî, Ezan-ı Muhammedî icrâlarında bulundu ve bâzı eğitim programlarında alanıyla alakalı görevler üstlendi.

Üsküdar Mûsıkî Cemiyeti, Aziz Mahmud Hüdâyî Tasavvuf Mûsıkîsi Korosu, Göztepe Türk Müziği Topluluğu, Yakarış Türk Müziği Topluluğu, Beylerbeyi Türk Müziği Topluluğu vb. cemiyet ve korolarda nota, usul, tavır ve repertuar eğitimleri alıp bu grupların konserlerinde, koro elemanı, kasîdehân ve solist olarak görevler ifâ eyledi.

Nuri Özcan, İlhan Tok, Mehmet Kemiksiz, Taşkın Savaş, Metin Özden, Erol Köker, Cahit Deniz hocaların meşk ve koro çalışmaları ile mûsıkî alanında kendisini yetiştirmeye gayret eyledi.

Uzunca bir süre Fatih Karagümrük’teki Nurettin Cerrâhî Âsitânesi’ndeki meşklere devâm ederek, orada Ahmet Özhan, Sami Savni Özer, Hafız Mustafa Başkan, Hafız Celal Yılmaz, Hafız Murat Özkan ve Mustafa Hakan Alvan gibi üstadlarla tanışma ve kendilerinde istifâde etme imkânı buldu.

İlim Yayma Cemiyeti, Mihmandâr, DârululÛm, İsilâm gibi bâzı vakıf ve derneklerin yanında, Beyoğlu, Kartal ve Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam-Hatip Liseleri başta olmak üzere bazı okullarda makam hocası olarak görev yaptı ve okul koroları oluşturdu.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyânet İşleri Başkanlığı ve farklı vakıf ve derneklerce yapılan Kurân-ı Kerîmi güzel okuma, Ezân-ı Nuhammedî, Hitâbet, Mevlîd-i Şerîf ve mûsıkî yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. M.Ü. İlâhiyat Fakültesi’nde birkaç yıl misâfir öğretim görevlisi olarak, Kur’ân-ı Kerîm ve Hitâbet dersleri okuttu.
İçerisinde kendi bestelerinin de bulunduğu, Yar Yüreğim (Marmara Müzik) ve Naz Makâmı (Rağbet Prodüksiyon) adlı iki adet klasik Türk Tasavvuf Mûsıkîsi albüm çalışması yaptı.

Yeni albümün hazırlıklarını yürüten sanatçının, şimdiye kadar notaya alınan ilâhî, nefes, şuğul, irfân türküsü, marş vb. farklı formlarda, 200’ü aşkın bestesi bulunmaktadır.
Üsküdar Belediyesi başta olmak üzere birçok belediyede Ramazan ayında ve farklı zamanlarda ve Merkez Efendi Tıp Festivali başta olmak üzere, bâzı diğer festivallerde ve belediyelerin rutin kültür-sanat programlarında sayıları yüzleri aşan profesyonel solo konserler verdi.

“Hasan Lütfi Ramazanoğlu İle Ömür Boyu Meşk” adı altında yürüttüğü ve zaman zaman konserler icrâ ettiği bir meşk grubunun ve Zevk-i Selîm Mûsıkî Topluluğu” adlı koronun genel sanat yönetmenliği ve koro şefliğini yürütmektedir.
Ülkemizin saygın kültür yayıncılarından biri olan Rağbet Yayınları’nın kurucu sahipliği ve 440 kitaba kadar da editörlüğünü yaptı. Sırasıyla 2 yıl öğretmenlik ve 10 yıl belediyecilik tecrübelerinin ardından Diyanet teşkilatına intisap eyledi ve hâlen Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde imam-hatip olarak görev yapıyor.
İlmî, fikrî ve edebî okumalarını devam ettiren Ramazanoğlu’nun şimdilik sosyal medya hesaplarından paylaştığı ve bir kısmı WhatsApp grupları marifetiyle milyonlarca kişiye ulaşan kitaplaşmamış şiirleri ve bazı deneme-araştırma yazıları bulunmaktadır
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER