© Araklı Arı Haber 2023

Araklılı Hemşerimiz (KTÜ) Rektör Adayı Olduğunu Açıkladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) yapılacak rektör ataması için geri sayıma geçildi. Şuana kadar 30 ismin başvuru yaptığı öğrenildi. Trabzon Araklılı hemşehrimiz Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görev yapan İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi de KTÜ Rektörlüğü için adaylık başvurusunda bulundu. Akademik kariyeri başarılarla dolu olan Prof. Dr. Terzi'nin adaylık dosyasını teslim ettiği öğrenildi.

KTÜ dahil 16 üniversite için rektör atamalarının ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Prof. Dr. Yüksel Terzi kimdir?

1970 yılında Trabzon'un Araklı ilçesinde doğdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümünden 1992 yılında mezun oldu. 1993 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Aynı Üniversitede 1995 yılında yüksek lisans ve 2003 yılında da doktora yaptı.

2005-2009 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2009-2012 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2012 yılında Doç.Dr., 2017 yılında ise Prof. Dr. oldu. 2019-2020 yılları arasında Bafra İşletme Fakültesi Dekan vekili olarak görev yaptı. Üniversitenin kalite komisyonu, hayvan deneyleri etik kurulu, Fakülte kurullarında görev aldı. SCI, SCI Expanded, SSCI ve AHCI kapsamındaki uluslararası dergilerde yayımlanan 37 yayını bulunmaktadır. Ayrıca bu dergiler dışında kalan diğer uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi mevcuttur. Danışmalık yaptığı 11 yüksek lisans tezi ve 4 doktora tezi bulunmaktadır.

1 BAP proje yöneticiliği, 2 BAP projesinde araştırmacı olarak görev almıştır. 2021 yılında üç tane TÜBİTAK 1001 proje başvurusunda araştırmacı olarak görev almıştır. 2016-2020 yılları arasında AÖF Samsun İl Koordinatörlüğü ve Meteksan İl sınav koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur. Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER