© Araklı Arı Haber 2023

Araklılı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Millet Vekili Adayı

Trabzon Araklı Ayvadere Mahallesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yerleşen Ailenin evladı. Mehmet Tunçturk Yeniden Doğuş Partisinden 5 sıradan Millet Vekili Aday oldu.

 

Mehmet Tunçtürk Kimidir

 

 

1990 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Girne’de doğan Mehmet Tunçtürk, İlk ve orta eğitimini Girne, lise eğitimini ise Lefkoşa’da tamamladı.

 

Lisans eğitimini Girne Amerikan Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümünde tamamlayan Tunçtürk, 2006 – 2011 yılları arasında çeşitli kulüplerde profesyonel olarak futbol oynadı.

 

2017-2018 ve 2018-2019 yıllarında iki dönem Bahçeli Spor Kulübü Asbaşkanlık görevlerini yürüten Tunçtürk, 2020 yılında yaşadığı yer olan Bahçeli’de, kurucu üyelerinden biri olduğu Bahçeli Gençlik, Yardımlaşma, Çevre ve Kültür Derneği’nin kurucu başkanlık görevini yürüttü.

 

Turizm ve eğlence sektöründe işletmecilik ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Tunçtürk, bugün YDP Genel Başkan Yardımcılığı ve KKTC Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER