© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'nın En Eski Fırıncısı Kapatıyor

Araklı'nın En Eski Fırıncısı Kapatıyor

Araklı'nın en eski fırıncısı kapatıyor, Lezzet Sevenleri çok üzgün Araklı'nın 100 yıllık hakiki taş fırını mecburi olarak kapatıyor..

Doyumsuz mükemmel taş fırın ekmeğin hayranları çok üzgün TARİHI DOYUMSUZ LEZZET ARTIK YOK OLUYOR Bir asrı aşkın süredir Araklı çarşıbaşı mevkiinde faaliyet gösteren ve gerçek taş fırın ekmeği olan Zeki Sarı ustanın fırını kapatma kararı aldı Hamurundan pişirmesine kadar gerçek taş fırın lezzetiyle Trabzon'da benzersiz ayrı bir lezzete sahip olan Araklı'nın mükemmel ekmeğini sevenleri artık yiyemeyecek Fırının son kuşak işletmesini yapan Zeki Sarı ustamız kardeşi ve oğluyla birlikte firindaki üretimi sonlandirma karari aldikları öğrenildi.

 

Sevenlerini son derece üzen tarihi lezzetin artik üretilmeyeceği Arakli için ciddi bir lezzet kaybi olacaği bir gerçek Uzun yillar içinde Taş Firin içinde meydana gelen ağir hasarların artık tadilati imkansiz boyuta ulaştığı öğrenilirken, baş usta Zeki Sarı'nında sağlik sorunları ayri bir engel olduğu da öğrenildi .

 

Arakli halkı, harika Araklı ekmeğini diğer fırınlarımizdan biraz daha farkli lezzete sahip olarak diger firinlardan almaya devam edebilecekler Bilindiği üzere Arakli'nin her firini ayri lezzette doyumsuz ekmek üretiyor. Ancak asirlik firinin üretimi sonlandirmasi süphesiz bir tarihin yok olmasi anlamina geliyor. Zeki Sari usta ve ekibine bundan sonraki hayatlarinda başarilar dileriz.

Haber Metin Taşkın

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER