© Araklı Arı Haber 2023

Araklı’nın Kanalizasyon Değişim Talebi Reddedildi!

Araklı’nın Kanalizasyon Değişim Talebi Reddedildi!

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçede kanalizasyon hatlarının 40, içme suyu hatlarının ise 70 yıllık olduğunu belirterek değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Belediye Başkanvekili Atilla Ataman ise 40 yıllık kanalizasyon hatlarında arızaların makul seviyede olduğunu savunarak, “Orayı tamir ettik” dedi. Çebi’nin itirazları sonuç getirmedi.

40 yıllık kanalizasyonun değişmesine gerek yok!
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen 2023 yılı 2. TİSKİ Genel Kurulu’nda Araklı’dan yükselen talepler tartışma yarattı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçede kanalizasyon hatlarının 40, içme suyu hatlarının ise 70 yıllık olduğuna dikkat çekerek değişim istedi. Başkanvekili Atilla Ataman ise 40 yıllık kanalizasyon hattında arızaların makul seviyede olduğunu savundu.  TİSKİ Genel Kurulunda konuşan Başkan Çebi, “Araklı olarak, deniz seviyesinden aşağıdayız. Zaman zaman gündeme gelmesine rağmen bu performans programında da derin deşarj yine yok. Neden yok? Bunun yapılması lazım. Arıtma tesisi olması lazım. En azından derin deşarj yapılması lazım. Kanalizasyon yapılalı 40 yıl oldu. O da sıkıntı veriyor. İçme suyu 70 yıllık hatlarla çalışıyor. Acayip arızalar var. İçme suyu hattı da programa alınmalı." talebinde bulundu.



Derin deniz deşarjı tamir etmekle yetinmişler
Araklı'nın derin deniz deşarjı, arıtma tesisi ve kanalizasyon talebine yönelik de Başkanvekili Atilla Ataman, "Derin deniz deşarj tesisinin tamiratı yapıldı. Arıtma tesisi yapılabilmesi için yer arama çalışmaları devam ediyor. Arazinin belirlenmesi üzerine proje çalışmaları başlayacak. " şeklinde konuştu.  Bunun üzerine Başkan Recep Çebi, "Derin deşarj yapıldı denildi ama orada imalat olmadı." karşılığını verdi. Başkanvekili Ataman ise, " Mevcut derin deşarjın tamiratı yapıldı.İmalatın büyüklüğünü söylemiyorum. Orada tamirat çalışma yapılmış." yanıtını verdi. Başkan Recep Çebi, "Yetmiyor." karşılığını verdi.  Araklı için kanalizasyon hattının yapılması talebi karşısında da Başkanvekili Ataman,  "Kanalizasyon arıza kaydı makul seviyede olduğu görülmüştür." karşılığını verdi. Araklı’da 40 yıllık kanalizasyon hatları kullanılmaya devam edecek.

Haber Günebakış

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER