© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'nın Mutlu Günü Tam 8 Hafız

Erenler Kur’an Kursu  36. Dönem İcazet Merasimini Gerçekleştirdi
1972 yılında Merhum Hacı Mecit Efendi (Ayvazoğlu) tarafından temelleri atılan başta Erenler olmak üzere karadere vadisindeki bütün mahallelerin desteği ile darbe süreçlerinde bile eğitimine ara vermeyen Kur’an Kursu 8 hafızın daha icazetini tamamladı. 


Programın onur konuları Erenler Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan ve şuan Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Hafız Dr. Şaban Kondi ve Tiflis Din Hizmetleri Müşavir Mahmut Göl’dü. Ayrıca yine Erenler Kur’an Kursu mezunu Trabzon İl Müftü Yardımcısı Haydar Bektaşoğlu, yine Erenler Kur’an Kursu mezunu Araklı İlçe Müftüsü Erdoğan Dalkes, bir dönem Erenler Kur’an Kursunda hocalık yapan ve şuan Erzincan Müftü Yardımcısı Medet Şahin, dünya Kur’an-ı Kerimi güzel okuma birincisi Bayburt İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Faruk Şahin programa katkıda bulundu.


Yoğun bir kalabalığı eşlik ettiği programda Hafız Dr. Şaban Kondi özetle şunları söyledi.
Eskiden hayatın merkezine Kur’an alınıyordu, şimdi tv’ler, internet modernizasyon adı altında dünyevileşmeyi hayatın merkezine koydu. 
Pergamberimiz 13 yıllık Mekke döneminde put perestlerle mücadele etti. O dönemde dine bakış Tanrı var ama insana karışmaz. Hayatlarından Allah’ı çıkarmış bir topluluk vardı. Günümüzde de benzer olaylara maalesef şahit oluyoruz. 


Mekke'de yapılan ibadetin anlamı yoktu ahlaksız ibadetin amacı olmazdı. Önce bir güzel ahlak oluşturdu Peygamber. 
Günümüzün en büyük hastalığı hep başkalarını yargılıyoruz. Halbuki Peygamberlere bile böyle bir görev verilmedi. “Sen bekçi değil, muhafız değilsin” dedi Peygamberlere Allah cc. 
Mekke döneminde hak adalet ahlak sevgi anlatıldı. Merkeze Allah’ı almak anlatıldı. 


Bugünn en büyük problem ahiret inancını kaybetmesi, ahlakın kaybetmesidir. Ahlaki olmayan hiçbir şey dini değildir. Dini olan her şeyde ahlak vardır. 
İnananlar kardeştir Ayeti gelince gerçek kardeşliğin önüne geçti din kardeşlği.
 Okuduğumuz Kur’an bizim hayatımıza yansımıyorsa bir anlamı yok. Tedahülden kalkmış para gibi olur hayatımıza yansımayan Kur’an. 
Emrolunduğun  gibi dosdoğru ol.
İyilikte yarış. 
Bulunduğun yere değer kat farkındalık oluştur.
Müslüman elinden dilinden komşusuna zarar gelmeyen kişidir. 
Dönüşüm nefisle başlar. Hayatımıza Kur’anı yansıtırsak Gazze’den Filistin’den banane diyemeyiz
İslamın yayılması rol modeller üzerinden olmuştur. Pergamberler birer rol modeldir hocalar rol modeldir, Müslüman rol model olamk zorundadır. 
Hacı Mecit efendi sabah namazından gece yarısına kadar Kurs ile nasıl ilgileniyordu şahitiz, çok güzel bir rol modeldi, çok güzel rol modellerimiz var ilçemizde bunları yaşadık gördük. 
Diyerek sohbetini bitirdi. 


Tiflis Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl ise özetle şunları söyledi
Kur’an öyle bir kitap ki dünyada örneği yok. 600 küsür sayfa br kitap 12 yaşında ezberleniyor ve ölene kadar korunuyor. 
Peygamberin okuma yazma bilmeyen, şair olmayan bir kişi olarak seçilmesi de bir mucizedir. Kur’anın uydurma olmadığının kanıtıdır. 
Kur'an uydurmadır diyenlere karşı 10 tane süre yazın diye meydan okudu ve yapamadılar. .
 Sonra devam ediyor 10 tane değil bir süre getirin diye meydan okumaya ama yine yapamıyorlar. 
1500 yıl önce bir ayet bize geldi. Sen daha bakınca dağ yerinde çakılı zannedersin. Gök yüzüne baktı mi bulut yürüyor görüyorsun. O bulut gibi bu dağ da yürüyor diyerek selamlama ile konuşmasına son verdi. 


Kurs Müdürü Halil Öksüzali kurs hakkında bilgi vererek katılanlara katılmak isteyip katılamayanlara, kursun ayakta kalması için mücadele edenlere, hafızlara hediyeleri için Tekinbaş Kuyumculuğa, Erenler Derneğine ve kursa yardım yapanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 


İcazet Alan Hafızlar:
ABDULAZİZ IŞIK
EMİRHAN ÖKSÜZALİ
GAFUR ÇAKIROĞLU
HAMZA KADI
REŞAT HALİT KARABELA
MAHMUT DALKES
MUSTAFA DEMİRAY
YUNUS EMRE GÜZELAL

Haber: Fatih Alemdar 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER