© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'ya Yeni Kaymakam Atandı

Araklı'ya Yeni Kaymakam Atandı

Kürşat Karaca'dan boşalan Araklı Kaymakamlığına Ordu Ulubey Kaymakamı Soner Divli atandı.

 

Kimdir ?

13 Ocak 1988 tarihinde İzmit’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gölcük’te yaptı. “Türkiye’de Mülki İdare Sistemi” konulu lisans bitirme teziyle Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünden 2011 yılında mezun oldu.
İkinci lisansı Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü 2015 yılında, Adalet Ön Lisans programını 2018 yılında tamamladı ve aynı yıl Üniversitenin Sosyoloji Bölümünde de üçüncü lisansına başladı. Ayrıca Marmara Üniversitesi İktisat Politikası ve Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi yüksek lisanslarının tez dönemlerinde öğrenimini sürdürmektedir.

Kariyeri

Mesleki kariyerine 2017 yılında Devlet Personel Başkanlığında Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak başladı. 2018 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazandı ve 13 Mart 2019 tarihinde Tunceli Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. İl Merkez Stajı sonrasında Çanakkale-Ezine ve Samsun-Terme ilçelerinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamladı. Sırasıyla da Rize-Çamlıhemşin, Kırklareli-Pınarhisar, Aksaray-Sultanhanı ve Aydın-Bozdoğan ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.
Kaymakamlık Tezini “21. Yüzyılda Valilik ve Kaymakamlık Mesleğinin Misyonu ve Vizyonu” konusu üzerine çalıştı ve adaylık sürecinin sonunda 107. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile tamamladı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER