© Araklı Arı Haber 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan Araklılı'yı O Göreve Getirdi

Trabzon Araklı Özgen Mahallesi'nden Yusuf Erbay'a Yeni görev Trabzon'un yetiştirdiği değerlerden makine yüksek mühendisi Yusuf Erbay karayolları genel müdürlüğü personel daire başkanlığına getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile makine yüksek mühendisi Yusuf Erbay bu göreve getirildi

YUSUF ERBAY KİMDİR

1972 yılında Trabzon ili Araklı ilçesinde doğdu. İlkokulu Özgen mahallesinde, orta ve lise tahsilini Araklı İmam Hatip lisesinde 1990 yılında tamamladı. 1996 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1997–2001 yılları arasında özel sektörde çalışmaya başladı ve Trabzon Çimento Fabrikasında Bakım Onarım Şefi olarak görev yaptı. 2001 yılına memuriyet hayatına atılarak Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde Makine İkmal Başmühendisliğinde çeşitli birimlerde mühendis ve şef olarak görevler yaptı. 2007 yılında aynı Bölge Müdürlüğünde Trafik Güvenliği Başmühendisi olarak görev yapmaya başladı. Görev süresi boyunca yurt dışı ve yurt içi olmak üzere birçok seminer, eğitim ve fuarlara katılarak karayolu trafik güvenliği konusunda bilgi ve birikimler edindi.

Gerek üniversite gerekse sivil toplum örgütleri seminer ve toplantılarına katılarak toplumun trafik konusunda ve Türkiye’deki trafik sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili olarak söyleşilerde bulundu. 2013 yılında ara vermiş olduğu yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi olarak Erzurum MMO temsilciliğinde 3 dönem yürütme kurulu üyesi ve Oda temsilcilik Saymanı olarak görev almıştır. Mart 2016 yılının mart ayında İstanbul Karayolları 1.Bölge Müdürlüğüne Makine ve İkmal Başmühendisi olarak atandı.

İstanbul'da yaptığı başarılı çalışmalarını tamamlayan Yusuf Erbay 2019 yılında Van atandı. Vanda yaptığı güzel çalışmaları sonucu Yusuf Erbay son olarak Ulaştırma Bakanlığında Karayolları Personel Daire Başkanlığı görevine getirildi. Erbay Evli ve iki çocuk babasıdır.



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER