© Araklı Arı Haber 2023

Görüntüler Araklı'nın sahibi yok mu dedirtti

Araklı Taşönü mahallesine, caddeye akıtılan Kanserojen maddeden dolayı giriş yada çıkış yapmak mümkün değil. Akan zehirli atık sıvıya dur diyecek olan yok..!

 

Araklı Taşönü mahallesine kurulan Çöp arıtma ve bertaraf tesisi faaliyete başlayalı henüz bir yıl bile olmadı ancak her gün farklı bir vukuatla gündeme gelmeye devam ediyor.

 

 

ARAKLI BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ MALKOÇOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

 

 

Meclis Üyesi Malkoçoğlu: “TESİSİN KANSEROJEN MADDE TAŞIYAN ATIK SUYU MAHALLEYE SALINIYOR”

 

Yaklaşık on gündür tesisin atık zehirli suyunun salındığı gider sıvısı Mahallenin ortasına akıtılıyor olması ilçe halkının büyük tepkisini çekti. Tesisten çıkan ve içinde kimyasal madde barındıran kanserojen maddenin bulunduğu zehirlı sıvı, tesisten yola salınıyor. Araba yoluna gelişi güzel akıtılan bu zehir geçen arabaların lastikleriyle mahallenin tamamına yayılıyor.

 

Havaya ve akarsulara karışmasın etkisiyle sadece Taşönü mahallesine değil, Araklı ilçesinin her yerine bu zehir ulaşabiliyor.

 

Araklı Belediyesi Encümeni olan Baki Malkoçoğlu, Korkunç gerçeği video çekerek sosyal medyada yayınlaydı. Encümen Malkoçoğlu ve mahalle sakinleri Devlet büyüklerinden biran önce yardım istiyor.

 

Açıklamalarına devam eden Belediye Encümeni Baki Malkoçoğlu açıklamalarında şu ifadelere değindi;

 

“KANSEROJEN SIVININ GİDERİ İÇİN OZEL KANAL YAPILMALIYDI

 

HALKIMIZ MAHKEMENİN DURDURMA KARARI UYGULANSIN İSTİYOR” dedi

 

Haber merkezimize konuşan Malkoçoğlu ve Taönü mahallesinden bazı vatandaşlar, Samsun Bölge mahkemesinin Çöp arıtma tesisi hakkında verdiği durdurma kararının uygulanmasını ve yetkililerin buna bir an önce öncülük etmesini talep ediyor. Aksi halde çok büyük bir çevre eylemine hazırlık yaptıklarını ifade eden Malkoçoğlu yakında, kanunlar çerçevesinde olmak kaydıyla tüm Türkiye hatta dünyanın bizi konuşacağı eylem hazırlıklarında olduklarını ifade ettiler.

 

SON BİR YILDA TAŞÖNÜ ÇÖP TESİSİNDE YAŞANANLAR

-Tesis kurulabilmesi için gerekli ÇED raporunda yer alan uydu görüntülerinde çevredeki evler resimlerde silindi, tesisin etrafı boş arazi olarak gösterildi.

- Tesis tam olarak tamamlanmamış haliyle faaliyete başladı

- Baca ve atık zehirli su gideri tamamlanmadan faaliyet göstermesine yerel halk tepki gösterdi.

-Koku yayılmayacağı İdda edilmesine rağmen çevreye ağır koku yayılmaya devam ediyor. Araklı ve Arsin’e bağlı mahalleler yazın pencere açamadı kapıya çıkamadı.

- Taşönü mahallesinde tarım ve hayvancılık yapılamadı. Çevreye yayılan zararlı maddelerden kaynaklandığı idda edilen zararlı maddelerden dolayı tarım ürünleri hiç hasat vermediği idda edildi.

-Taşönü mahallesinin araç yolu tesise günde 800 ton çöp taşıyan ağır tonajlı Tırlardan dolayı kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlar tekrar şikayette bulundu.

- Son olarak tesisin atık zehirli kanserojen madde taşıyan suyu geişi güzel şekilde mahalleye salınıyor.

 

 

 

Haber: Metin Taşkın

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER