© Araklı Arı Haber 2023

Kaybolan Tarihi Taş Köprü Ne Zaman Yapılacak?

Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve Müzeler Genel Müdürlüğünce koruma altına alınmayan ve 2018 Yılında ortadan kaybolan 300 Yıllık olduğu tahmin edilen tarihi köprünün aslına uygun olarak tekrar inşa edilmesi için gerekli çalışmaların ne zaman başlanacağı konusu yeniden gündeme geldi.
 

Uzun süre ulusal basında gündemi meşgul eden Köprünün yeniden inşası konusunda bir adım atılmaması tepkilere sebep oldu. Koruma ve kayıt altında olmadığı belirtilen Tarihi köprünün yeniden kazandırılması için ilgili birimlerin harekete geçmesi bekleniyor.


OLAY NASIL YAŞANMIŞTI?

HABER: 04-10-2018  Araklı Arı Haber ihbar hattına görülmemiş bir ihbar geldi. İhbarda bulunan vatandaşlar Gümüşhane Arslanca Köyü Balahor Yaylası - Ayranlı Yayla yolu üzerinde Bulunan 5 Metrelik Yaklaşık 300 yıllık Tarihi Taş Köprünün çalındığını belirtiler. Köprünün Ortadan Kaybolması Vatandaşların Şaşkınlığına Sebep Oldu! Ticaret Yolu Üzerinde bulunan ve Kitabesi bulunmayan,yaklaşık 300 yıldır hizmet verdiği tahmin edilen tarihi taş köprünün yanından geçen vatandaşlar köprünün ortadan kaybolduğunu fark ettiler.Yağmurdan etkilendiği düşüncesi ile çevrede taş parçaları arayan görgü tanıkları köprü ayakları dışında hiçbir kalıntıya rastlamadıklarını belirttiler.Çok fazla aracın kullanmadığı yol üzerinde vadide bulunan Tarihi Köprünün bütün olarak başka bir yere taşındığı veya definecilerin bu hale getirdikleri tahmin ediliyor. Vatandaşlar Yetkililerden bir an önce konu ile ilgili harekete geçmelerini istediler. (Haberimiz görsel ve yazılı basında tüm Türkiye'ye manşetten duyuruldu.)

 

Araklı Arı Haber - Ramazan Uzun

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER