© Araklı Arı Haber 2023

Saffet Çebi Lisesi Öğrencilerinden Müthiş Projeler

Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri müthiş projelere imza atmaya devam ediyor. Araklı Kaymakamı Kürşad Karaca, Belediye Başkanı Recep Çebi öğrencilerin projelerini yakından görmek ve takip etmek üzere bir program gerçekleştirdi. Okul Müdürü Cem Yakupoğlu, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda projeler masaya yatırıldı.



Öğretmen ve öğrencilerin koordinesinde gerçekleştirilen projeler ile birlikte Teknofest, TÜBİTAK programlarına katılım sağlanıyor. Öğrencilerin üzerinde çalıştığı projeler arasında hibrit araba, mekanik eksoskeleton, cilt kanseri teşhis programı, sanal mitoloji sergileri yer alıyor.



Mekanik eksoskeleton projesi kapsamında inme ve çeşitli kazalardan ötürü ellerinde ve parmaklarında hareket kaybı yaşayan kişilerin el ve parmak rehabilitasyonlarında kullanılabilecek ve uygulamada ayna tedavi yöntemini esas alan bir prototip oluşturuluyor.

 

 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada; ”Okul Müdürümüz Cem Yakupoğlu, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla proje çalışmaları hakkında konuştuk. Hibrit Araba, YSA ile cilt kanseri teşhisi, parmaklarında hareket kaybı yaşayan kişilerin tedavisini sağlayan mekanik iskelete kadar birçok projeye imza atan öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Gençlerimiz teknolojik anlamda robotik kodlamasıyla, yazılım, programlama alanlarında kendilerini geliştiriyorlar.

 

Bizlerde bu çabalarının, projelerinin her daim destekçisiyiz ve takipçisiyiz. Onlara vereceğimiz destek ile birlikte çok daha büyük buluşlara imza atacaklarına eminiz. Bravo gençler” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER