© Araklı Arı Haber 2023

Şahintaş Araklı'da Büyük Bir Turizm Hamlesi Başlatacağız

ARAKLI’DA BÜYÜK BİR TURİZM HAMLESİ BAŞLATACAĞIZ
ŞAHİNTAŞ: “GÖREVE GELİR GELMEZ, TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ”
Saadet Partisi Araklı Belediye Başkan Adayı Şakir Şahintaş, Araklı’nın gelişip kalkınmasında turizmin büyük önem taşıdığını belirterek, “Göreve geldiğimizde Araklı’da turizmin gelişmesi için büyük bir seferberlik başlatacağız. Böylece ilçe ekonomisi gelişecek, esnaflarımızın kazancı artacak, gençlerimiz de istihdam edilecek” dedi.
Sayısız doğal güzelliği bünyesinde barındıran Araklı’nın, sahip olduğu bu potansiyele rağmen turizmden pay alamamasını eleştiren Şahintaş, “İlçemizi bugüne kadar yönetenler, turizmin gelişmesi için hiçbir çalışma yapmadılar. Karadeniz Bölgesinde ve ilimizde, son yıllarda artan turizm hareketliliğinden, maalesef ilçemiz pay alamamaktadır. Gelişmiş bir sanayisi olmayan, tarımı da geçimlik düzeyde kalan Araklı için turizm büyük önem taşımaktadır. Araklı’da turizmin gelişmesi için gayret gösterenleri, tarih, ilçenin makus talihini tersine çevirenler olarak altın harflerle yazacaktır. Ve inşallah bu büyük hizmet, bizlere nasip olacaktır” dedi.

“TURİZM GELİŞİRSE, HERKES KAZANIR”
Turizmin gelişmesinin bütün ilçeyi olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çeken Şahintaş, “Turizm gelişirse, ilçemizde başta konaklama ve yiyecek-içecek olmak üzere bütün sektörler gelişecektir. Artan ticari hareketlilik, esnafımızın daha çok kazanmasına, halkımızın alternatif iş imkanlarına sahip olmasına, gençlerimizin de istihdam edilmesine imkan tanıyacaktır. Geçim sorunu büyük ölçüde çözülürse, ilçede yaşayanlar da elbette daha mutlu ve huzurlu olacaktır. Her şey, bir adıma ve niyete bakar. Bu niyet ve kararlılık bizde fazlasıyla vardır. Yeter ki Araklı halkı, farklı telkinlere kapılmadan kendi geleceğini düşünerek oyunu kullansın” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER