© Araklı Arı Haber 2023

Tekinbaş Ölenlerde Aşılı Yok

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, aşının önemine vurgu yaptı. Hastanede yoğun bakımda yatan Covid-19 hastalarının ya yarım aşılı ya da aşısız olduğuna dikkat çeken Tekinbaş, “Hastanemizde toplam 35 pozitif vaka var. Yoğun bakımda ise 12 hastamız var. Aşıdan dolayı vaka sayıları yoğun bakım ve hastaneye yatırılanlara yansımıyor. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın hiçbiri tam aşılı değil. Ya yarım aşılı ya da aşısız. Koronavirüsten ölen hastalarımızın içerisinde aşılı olan yok. n 6’DA Trabzon, koronavirüs vaka sayıları nüfus yoğunluğuna göre en çok artan il olup en riskli şehir olmuştu. Trabzon’da pandemi sürecinde ne kadar kişi koronavirüsten hayatını kaybettiği öğrenildi. Trabzon’da toplamda bin 800 kişi Covid-19’dan hayatını kaybetti. Yoğun bakım ve hasta sayısının yüksek olduğu Trabzon’da günlük pozitif vaka ise 500.

 

ARAKLI’DA İMAM HAYATINI KAYBETTİ

 

Koronavirüs vaka sayıları artarken Trabzon’da koronavirüsten ölen kişi sayısı da artmaya başladı. Bir ayda Covid-19’dan 200 kişinin öldüğü Trabzon’da Araklı ilçesi Özgen Mahallesi cami imamı Mehmet Ali Piştof hayatını kaybetti.

 

ÖLEN HASTALARIMIZ İÇERİSİNDE AŞILI OLAN YOK KTÜ

 

Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, aşının önemine vurgu yaptı. Hastanede yoğun bakımda yatan Covid-19 hastalarının ya yarım aşılı ya da aşısız olduğuna dikkat çeken Tekinbaş, “Hastanemizde toplam 35 pozitif vaka var. Yoğun bakımda ise 12 hastamız var. Aşıdan dolayı vaka sayıları yoğun bakım ve hastaneye yatırılanlara yansımıyor. Aşı olmasaydı daha fazla vaka görülürdü. Aşılanmada fena değiliz. Ancak herkesin aşılanması gerekir. Bu işin tedbir ve aşıdan başka bilinen bir çözümü yok. Aşı çok etkili. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın hiçbiri tam aşılı değil. Ya yarım aşılı ya da aşısız. Koronavirüsten ölen hastalarımızın içerisinde aşılı olan yok.

 

ASILSIZ HABERLER İNANMAYIN

 

Vatandaşlarımızdan sosyal medyada asılsız haberlere kanarak aşılanmayı ihmal etmemelerini istiyoruz. Bu işin profesyonelleri biziz. Biz sağlık camiası olarak aşılandık. Demek ki aşının söylenildiği gibi olumsuz etkileri yok. Hasta olduğunda teslim olan insanlar, aşı konusunda neden teslim olmuyor? Koronavirüsü aşıyla yeneceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

HABER:Rabia MOLLAOĞLU

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER