© Araklı Arı Haber 2023

TYP Personel Alımı Başvurularında Son 3 gün

TYP Personel Alımı Başvurularında Son 3 gün

illi Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim - öğretim yılı için güvenlik personeli alımları başlamadan temizlik personeli alımı başvurularını almaya başladı. Şuan da güncel olarak başvurular 73 şehir için alınıyor. Diğer geri kalan iller için de bu başvuru süresi içerisinde olmak üzere başvurular alınacaktır. Güncel olarak aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden tüm gerekli iş ve işlemleri takip edebilirsiniz. İşte 58 bin 440 kadroya dair başvurular ve tüm şartlar.

MEB TYP personel alımı başvuru şartları

Başvuru tarihi itibari ile işsiz olmak, kadın erkek 18 yaşını doldurmak (19 yaşından gün almak), emekli ve malul aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık öğretim hariç), toplam hane halkı gelirinin net asgari ücret tutarının 1,5 katını geçmemek şartları var.

Kimler MEB “TYP” temizlik personeli alımına başvuramaz

27 Eylül 2017 tarihi sonrası 9 ay ve daha fazla çalışanlar TYP’ye katılamazlar. Üniversite öğrencileri başvuru yapamaz. Sadece açıköğretim öğrencileri başvuramaz. TYP’lerde program süresince adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca 1 kişi katılabilir. Aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarihte toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşmayanlar noter kurasında çıkmaları halinde programda katılımcı olabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuru süreci

MEB bünyesinde şu an itibarıyla güncel 58 bin 440 TYP temizlik personeli alımı için başvurular online olarak veya telefon üzerinden alınıyor. Başvurular İŞKUR e-Şube, a-Devlet veya ALO 170 üzerinden yapılacaktır. Asil ve yedek katılımcı listesi noter kurası ile belirlenecektir. 

 

Araklı Arı Haber - Ramazan Uzun

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER