SON DAKİKA :
Son dakika gelişmesi bulunmuyor.

SOY ADINI DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLERE MÜJDE”!

BİR KEREYE MAHSUS OLMAK KAYDIYLA İçişleri Bakanlığı, 1935’te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor.
EditörEklenme: 05.01.2015 - 22:00Güncelleme: 05.01.2015 - 22:00
SOY ADINI DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLERE MÜJDE”!
Alfa Car Rental
Siemens Araklı
İnegöl Mobilya

BİR KEREYE MAHSUS OLMAK KAYDIYLA

İçişleri Bakanlığı, 1935’te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor.
Mevcut uygulamaya göre; önünde mahkeme kararı gibi ağır bürokratik engeller bulunan ‘soyadı değiştirme’ işlemi, artık bir dilekçeyle halledilebilecek.
RUYA DEĞİL GERÇEK
Ekim ayında TBMM’ye sevk edilmesi planlanan tasarıyla ‘malgil’, ‘odun’, ‘kavakaltındayanyatan’, ‘sığırcı’, ‘kızkaçıran’ gibi edebe aykırı ve gülünç soyadları nüfus müdürlüklerine yapılacak başvuruyla değiştirilebilecek.

YALNIZ KEYFE DEYİŞİMLERE İZİN VERİLMEYECEK

Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.
ARI HABER NET
Erkan DEMİRTÜRKOĞLU

0
Haliloğlu Süt Ürünleri

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz 🙂
⬇️ Sonraki habere geçmek için aşağı kaydırın...
SOY ADINI DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLERE MÜJDE”! - Araklı Tv