BAHÇECİK TRABZON İLİNİN ARAKLI İLÇESİNE BAĞLI BİR KÖYDÜR..
TARİHİ : Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bir bilgi yoktur.. Yörenin en eski müskinleri ismail ÇEBİ lerdir. mezar kitabelerinden çebilerin bu yörede 17.yy sonlarından itibaren meskün olduklarını göstermektedir.
KÜLTÜR : Bahçecik köy ününde kendine has gelenek ve görenekleri vardır. Köy haklı budan yıllar önçe geçimini küçük ve büyük baş hayvançılık, çayırcılık ve karabaş burday,arpa ve yonca ekimi, birde yöre orman yöresi olduğundan atlarla kaçak kereste satımı yaparak geçimini sağlardı. köyün erkeklerinin bir kısmı kışları gurbete çalışmaya cıkarlarmış. Köyün konumu bakımından çalışma şartları çok zordu. (tirpanla çayır biçme, çok dik arazide insan sırtında çayır taşıma, tarla belleme, hızarla kereste kesme ve biçme, atlarla bayburta kereste taşıma v..b.. zorluklar) Fakat bu saydıklarım yirmi yıl öncesine kadar herkes için böyledi. Şuanda ise çebi ailesinin ekonomik durumu iyiye gittiğinden dolayı köyde hayvançılıkla uğraşan ..toroslililer, harusgaliler ve cimlagavalilerdir. Çebi ailesi ise köyden bağını koparmayıp yazları tatil amaçlı köye giderler.
Köyde yemek çeşitleri yöresel olarak; kara lahana, tirma , kavut ,pazi gavurması ,dönme kuymak . bilegi ekmeği,, şimdilerde köyde fasulye ve mısır yetiştimede meşur oldu. ayrıca alabalık tutmak köyde çok meşurdur. köy gençleri ava gimeyi ve balık tutmayı alışkanlık etmiştir. Köyde ligarba,fıska ( böğürtlen)ve erik reçeli bu günlerde çok meşur. Ayrıca köy artmudu ve kuşburnu çayı yayla çayı çok meşurdur.