Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesi Merkez Camisi imamı Ali Suiçmez, terzilikten haber editörlüğüne, fotoğrafçılıktan futbolculuğa kadar çok farklı mesleklerdeki başarılarıyla, bilinen ‘imam’ profilinden çok ayrı bir görüntü çiziyor. Zenginlerden aldığı binlerce koli yiyeceği fakir ailelere dağıtan Ali hoca, dernek faaliyetlerinde de oldukça aktif.
PAZARCILIKLA BAŞLADI
İstanbul’da semt pazarlarında pazarcılık yaparken askere giden ve burada başladığı terzilikteki başarılarıyla takdir belgesi alarak terhis olan Ali Suiçmez (40), 5 yıl süren belediye memurluğunun ardından Diyanet’e girdi ve 10 yıldır imamlık yapıyor. Camideki görevlerini dışında oldukça aktif bir şekilde sosyal hayatı olan Ali hoca, beldede bulunan Adnan Kahveci Ortaokulu’nda Okul Aile Birliği başkanı. Beşköy Kızılay Derneği yönetim kurulunda saymanlık yapan Suiçmez, Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Denetim Kurulu Başkanlığını da sürdürüyor, aynı zamanda Dağardı Mahallesi Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği kurucusu, Diyanet Vakıf Sen delegesi.
BU İMAMDA YOK YOK
Beldeden haberler veren internet sitesinin editörlüğünü yapan 3 çocuk babası Ali Suiçmez, elinde fotoğraf makinesi, bugüne kadar 1600 haberi siteye koymuş. Beldedeki düğün, cenaze, ve özel günlere mutlaka katılıp fotoğraflarını siteye koyarak dünyanın birçok ülkesindeki onbinlerce Beşköylüye sanal ortamda ulaştıran Suiçmez, şu ana kadar 300 bine yakın fotoğraf yüklemiş. Halı sahada maçlarının vazgeçilmezi olan ve yerel bir radyoda da program yapan Ali hocanın uğraş alanları bunlarla da bitmiyor; Evdeki dikiş makineleriyle gelen herkesin terziliklerini yapar, tv antenlerini kurar, bilgisayar formatı atar. Ve Robin Hood misali; yurt dışındaki ve büyük illerdeki zengin işadamları-şirketlerle bağlantıya geçerek aldığı binlerce koli gıda malzemesini belde ve köylerdeki fakirlere dağıtmaya devam ediyor.
İDEAL GÖREVLİ ŞEKLİ
Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, camilerde görev yapan din görevlilerini klasik bir devlet memuru olarak görmediklerini kaydederek şunları söyledi:
“Onların görevi sadece camide namaz kıldırmak değildir. Cami dışı din hizmetlerini de çok önemsiyoruz. Görevlimiz sosyal olmalıdır. Bizim girmediğimiz, görüşmediğimiz, faaliyet alanımıza girmeyen hiçbir yer olmamalıdır. Camiyle hiç ilgisi olmasa bile o kişiyi asla dışlayamayız. Din görevlisi sosyal olmalıdır, kahvelere girmeli, fakirleri bilmeli, gençlerle bir olmalı, okul ile cami arasını bütünleştirmelidir. Bu hocamız da bu sosyalliği sağlamışsa, bizim arzu ettiğimiz ideal görevli şekli budur.”
Araklı Arı Haber Olarak Başarılar dileriz