Kararların Uygulanması Aşaması Kararların uygulanması, Komitesi tarafından uyma edilir. Ticari bankalarda kaynak yönetimi birimi, baş olarak banka likiditesi, döviz mevcudu ve ticari söylenegelmiş kıymet portföyünün jurnal yönetimi ile uğraşır. elan fazla piyasa riskine sunulan işlemlerin gerçekleştirildiği, alınan değişik portföylere üstüne endamsız vadeli ve ivedi kararların uygulandığı fon yönetimi birimi, faizsiz kredi kredi yönetimi birimi ile müşterek riziko yönetim birimi ile eş güdümlü ortamında çalışması gereken en önemli birimdir Kontrol Aşaması geçerli yönetim direktiflerine iane mizan üzere kendi politikalarını ve uygulamalarını oluşturacaktır. aracılığıyla alınan kararların uygulanıp uygulanmadığının ve uygulandıysa uygulanma düzeyinin yoklama edilmesi gerekmektedir. günce gelişmeler çerçevesinde kararlarının gözden geçirilmesi de kontrol kapsamında değerlendirilmelidir. zira aktif-pasif yönetimi esasen bilançonun muhtıra yönetilmesi anlamına gelmektedir. Bu sebeple aktif-pasif yönetimi sürecinde denetçi yaşamsal bir ehemmiyet sahiptir.
Raporlama ı banka yöneticilerinin alacağı kararlarda kâr sağlayacak değerlendirilmesi ve kontrolüne asistan olabilecek yedi kullanılabilir. Bu raporlar aşağıda mevki alan Aşamasında anlatım aşağı sermaye Yeterliliği performans Göstergeleri likidite likit akım Tahmini akışkanlık canlı kemiksiz yönetimi; yasal hükümlerle, bankanın içsel sürecinden ve bankanın haricî ekolojik ortam unsurlarından kaynaklanan tahdidat ile çevrilidir. öğrenciye kredi kartı sırasında bu sınırların yavuz bilinmesi bu sınırlar dikkate alınarak çizilmesi gerekmektedir. Yasal Sınırlar seçim ile denetleyici ve düzenleyici otoritelerin düzenlemeleri, bankaların doğal olarak tahdidat getirmektedir. Kanunu ve kapalı talimatname ve tebliğlerde bankaların anamal artırımları, ölçünlü oranları, konu yeterliliği, akışkanlık yeterliliği, krediler, risk grubu, para sınırlamaları, tevdiat munzam karşılıkları, vezneci yatırımları (gayrimenkul alımı ve paydaşlık edilmesi) mevduat sigortası vb. konularda aşkın sayıda sınırlayıcı hüküm görev almaktadır.
söz gelişi bankaların taşınmaz ve mal üzerinde işlemlerine ilgili kısıtlamalar arz almaktadır. Bankaların gayrimenkul ve mal işlemleri üzerinde konulan bu kısıtlama, aracısız etkin yönetimine bir kısıtlama getirmektedir. Buna göre, bankaların gayrimenkullerinin kemiksiz defter değerleri toplamı yüzdelik ellisini aşamaz. Bankalar, Kanunu kapsamında taşınmaz ve emtiayı anayasa saha sözleşmeler ile heyet aracılığıyla şayeste görülecek kıymetli madenlerin kurum ve satımı müstesna bulunmak. üzere kâr için emlak ve emtianın kefilsiz kredi çalım ve satımı ile uğraşamaz, tutulu hane finansmanı kuruluşu ve taşınmaz yatırım ortaklıkları müstesna edinmek gibi esas hareket ekonomik gayrimenkul ticareti olan ortaklıklara katılamazlar. sayılı Bankacılık Kanunun öz Bankacılık murakabe ve yapılanma müesses, yüküm ve taahhütleri, gelir ve giderleri arasındaki alaka ve dengelerin ve malî bünyeyi etkileyen vesair bütün unsurların ve maruz kalınan risklerin tespiti, tahlili, izlenmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi üzere tahdidat ve ölçün oranlar da yakalamak suretiyle lüzumlu düzenlemeleri yapmaya ve bunlar için her çeşitli tedbiri almaya yetkilidir.