MENU
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
Araklı Arı Haber
DOLAR29.4457
EURO32.7195
GR ALTIN1964.9
ÇEYREK3232.3
Trabzon
Araklı Arı Haber
Araklı Arı Haber
  • ARAKLI
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • KÖYLER
  • SİYASET
  • BÖLGESEL
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Yeni Cazibe Alanına Kavuştular

Ana SayfaBölgeselYeni Cazibe Alanına Kavuştular
Yeni Cazibe Alanına Kavuştular


14 July, 2021, Wednesday 21:09
  • yazdırfont küçültfont büyüt

YOMRA YENİ CAZİBE ALANINA KAVUŞTU

Yomra Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı. Yoğun katılımın yaşandığı törende İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Haydar Pekşen, siyasiler ve Yomralılar hazır bulundu.

MODERN BİR YOMRA İNŞA ETMEK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUK
Açılış programında katılımcılara seslenen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, halka vermiş oldukları bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 'Yomra için hayalimiz var' diyerek göreve talip olduklarını hatırlatan Başkan Bıyık, sözlerine şu şekilde devam etti: "Neydi bizim hayalimiz? Yomra'yı modern bir şehir haline getirmek. Bu hedefe ulaşmak için göreve talip olduk. Bu söz ile halkımızdan destek istedik. 'Bu ilçede kadınlarımız adeta evde hapis hayatı yaşıyor. Çıkıp gezebilecekleri, hava alıp stres atabilecekleri alanları" yok dedik. Allah nasip etti, halkımız görevi bize verdi. İmkanlarımız çok kısıtlıydı. Bir tarafta belimizi büken borçlar, diğer tarafta makine ve ekipman eksikliği..  Ancak bunların hiç biri halkımıza verdiğimiz sözleri gerçekleştirmemize engel olmamalıydı. Ve bizler, neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk. İşte bu duygularla çok zor bir dönemde bu alanın inşasına başladık. Yavaş yavaş, parça parça çalıştık. Çünkü şartlar öyle gerektiriyordu. Birde baktık ki, daha inşaat aşamasında olmamıza rağmen insanlarımız buraya akın etmeye başladı. Çünkü Yomralı böyle hizmetlere hasretti. Halkımız bu hizmetleri istiyordu. Bu esnada pandemi süreci başladı. Bizler ekonomimiz düzelecek diye beklerken pandemi ile birlikte ülkemiz genelinde olduğu gibi belediyemizin de gelirleri azaldı. Ancak pes edemezdik. Gelinen noktada, yürüyüş ve bisiklet yolu olarak yapımına başladığımız, ancak halkımızın ilgisi ve takdiri ile yürüyüş ve bisiklet yollarını da içinde barındıracak şekilde sosyal yaşam alanına dönüştürdüğünüz Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı'nın birinci etabını halkımızın hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." İkinci etabın yapım çalışmalarına da başladıklarını kaydeden Bıyık, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Zeminin döşenmesi ile yürüyüş ve bisiklet yollarının ayrı ayrı ortaya çıkarılmasını, ikinci etabın tamamlanmasıyla sahaya tatbik edeceğiz. Bizler, 'Yomra'yı modern bir şehir haline getirmek istiyoruz' derken işte bunları kastediyorduk. Bir zamanlar kimsenin uğramadığı, uğramak istemediği bu alan, şimdi insanlarımızın akın ettiği, gece geç vakitlere kadar insanlarımızın aileleri ile birikte vakit geçirdiği bir sosyal alan haline geldi. Burada çocukların koşup oynadığını, ailelerin hoş vakit geçirdiğini gördükçe inanın büyük mutluluk yaşıyorum ve Yomra'mıza daha da güzel hizmetler kazandırabilmek için hırslanıyorum. Kadirşinaz Yomra halkı, her şeyin en güzeline layıktır. Yaptığımız ve yapacağımız bu ve benzeri çalışmalarla Yomra'mızın çehresi değişmiştir, daha da değişecektir." Başkan Bıyık, Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı'nın yapımına olan katkılarından ötürü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

YOMRA DEĞİŞİMİ YAŞIYOR
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise konuşmasına çalışmalarından ötürü Başkan Bıyık'ı tebrik ederek başladı. Yomra'nın gerçekten ciddi bir değişim yaşadığını kaydeden Örs, "Yomra değişimi yaşıyor çok güzel bir ifade. Başkanımı kutluyorum. Yomra elmasının tescili işini beraber yaşadık. Yomra’yı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak açısından önemliydi. Kavşağa yerleştirilen Yomra elması figürü çok güzel olmuş, mutlaka fotoğraf çektireceğim. Elektrik tellerinin yer altına alınması önemliydi, kendisini tebrik ediyorum. Her mahallede çocuk parkı yapıyor. Yomra’yı Trabzon’un parlayan yıldızı haline getiren Başkanımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

YOMRA YENİDEN DENİZLE BULUŞTU
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise Karadeniz Sahil Yolu ile halkın denizle bağlantısının kesildiğini hatırlatırken, Yomra'ya kazandırılan Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı ile halkın tekrar denizle buluşmasının sağlandığını ifade etti. Kaya, "Karadeniz sahil yolu yapılacak ilçe merkezleri denizden kopartıldı. Öyle bir planlama yapıldı ki, Karadeniz Sahil Yolu Trabzon şehir merkezleri ile deniz arasında bir kale gibi oldu. Sağ olsun Yomra Belediye Başkanımız Yomra ile deniz arasındaki bir bağ kurdu. Geçerken bakıyorum Yomralılar burada geziyorlar spor yapıyorlar ve denizle hasretini dindiriyor" ifadelerini kullandı.

SİYASET HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN YAPILIR
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu konuşmasında siyaseti halkın hayatını kolaylaştırmak için yaptıklarını söyledi. "Siyaset burada yapılan işler gibidir. Hayatı kolaylaştırmak, daha yaşanabilir hale getirmek,  insanları daha huzurlu, daha mutlu olabilecekleri alanlarla buluşturmaktır" diyerek sözlerine başlayan Ağıralioğlu, özetle şunları kaydetti: "Yani memleketi içinde huzurla yaşanabilir alana dönüştürmek işidir siyaset. Biz bu hassasiyetin insanlarıyız. Siyaset bizim için kin garez işi değildir. Siyaseti nefretle, husumetle kinle, garezle yapmıyoruz... Memleket için bir hayalimiz var. Hayalini kurduğumuz memleket içinde bir partiye mensup olmanın değil, bu millete mensup olmanın büyüklüğünün yaşanmasını arzu ediyoruz. Mensup olduğunuz partiye göre değil, ait olduğunuz milletin büyüklüğüne, devletinizin ihtişamına göre huzur içinde yaşanılabilen bir memleket hayali kuruyoruz. Hayalimiz içinde huzurlu yaşayabildiğiniz ev gibi yapabilmektir memleketi."

Halkoyunları gösterisi ve yapılan konuşmaların ardından Yomra Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı halkın kullanımına açıldı.

 

Araklı ARI Haber

 

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Camide Rahatsızlanan Vatandaşa İlk Müdahale Başkan Çebi'den
Camide Rahatsızlanan Vatandaşa İlk Müdahale Başkan Çebi'den
Araklı'da Kalandar Gecesi Coşkuyla Kutlandı
Araklı'da Kalandar Gecesi Coşkuyla Kutlandı
Araklı'da Kalandar Gecesi Kutlandı
Araklı'da Kalandar Gecesi Kutlandı
Çaykur'da Teknik Ekibe 10 Ay 29 Gün Müjdesi
Çaykur'da Teknik Ekibe 10 Ay 29 Gün Müjdesi
Araklılı İş İnsanı Terzioğlu bu Yükü Bölüşün Çağrısında Bulundu
Araklılı İş İnsanı Terzioğlu bu Yükü Bölüşün Çağrısında Bulundu
Araklı'da Okur Yazar Buluşması Gerçekleştirildi
Araklı'da Okur Yazar Buluşması Gerçekleştirildi
ÇAYKUR’da 15 Müdürün Görev Yeri Değişti
ÇAYKUR’da 15 Müdürün Görev Yeri Değişti
Oktay Tekinbaş Sözleri Tutmadan Ayrıldı
Oktay Tekinbaş Sözleri Tutmadan Ayrıldı
Ekrem Reis'ten Son Dakika Açıklaması
Ekrem Reis'ten Son Dakika Açıklaması
Yeni Başkan Yusuf Özderya Oldu
Yeni Başkan Yusuf Özderya Oldu
Trabzon'a Yeni Vali Atandı
Trabzon'a Yeni Vali Atandı
Karadeniz'in en Güzel İlçesi Araklı
Karadeniz'in en Güzel İlçesi Araklı
Araklı'da Asmasu Şelalesi’ne Yürüdüler
Araklı'da Asmasu Şelalesi’ne Yürüdüler
Araklı Merkezde Zincirleme Trafik Kazası
Araklı Merkezde Zincirleme Trafik Kazası
Araklı'da 1.5 Yıl Önce Afetin Vurduğu Kanal Hâlâ Yapılmayı Bekliyor
Araklı'da 1.5 Yıl Önce Afetin Vurduğu Kanal Hâlâ Yapılmayı Bekliyor
Trabzon'dan Milletvekili Kim Olsun Sordu Araklı'dan İki İsim Ön Plana Çıktı
Trabzon'dan Milletvekili Kim Olsun Sordu Araklı'dan İki İsim Ön Plana Çıktı
Araklılı Sanatçı Hasan Eren'in Yeni Türküsü Çıktı
Araklılı Sanatçı Hasan Eren'in Yeni Türküsü Çıktı
Yüzyılın Konut Projesi Araklı'da Bu Bölgeye Yapılacak
Yüzyılın Konut Projesi Araklı'da Bu Bölgeye Yapılacak
Araklı Şoförler Odasının Yeni Başkanı Belli Oldu
Araklı Şoförler Odasının Yeni Başkanı Belli Oldu
Araklı'da Eğitime Kar Engeli
Araklı'da Eğitime Kar Engeli

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
BÖLGESEL

KTÜ’den Deprem İçin Ön Değerlendirme

Cemal Sancak, ‘Eğitmenin Evi’ Adlı Eser İle Kitapseverlerle Buluşuyor

Trabzon Köprübaşı İlçesi

Raylı Sistem Doğu İlçelerine Yapılacak mı Başkan Genç'ten Flaş Cevap

Araklı Arı Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Araklı Arı Haber 2023