© Araklı Arı Haber 2023

Trabzon'da Filistinli Öğrenciler Unutulmadı

KTÜ, Filistinli Öğrencileri Unutmadı
KTÜ’de okuyan Filistin uyruklu öğrenciler için başlatılan yardım kampanyası sona erdi. Hayırseverlerden toplanan yardımlar, Filistinli öğrencilerin hesaplarına aktarıldı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde 1985 yılında kurulan Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı tarafından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI öncülüğünde, Filistin uyruklu öğrenciler için geçtiğimiz aylarda yardım kampanyası başlatılmıştı. Filistin’in Gazze kentinde, İsrail tarafından gerçekleştirilen zulme karşı durmak ve oradaki drama sessiz kalmamak adına “Gazze’nin Çığlığına Trabzon’dan Ses Ver!” mottosuyla başlatılan kampanya tamamlandı. Hayırseverler tarafından Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı hesabına yatırılan tüm bağışlar, Filistin uyruklu öğrencilerin hesaplarına aktarıldı.


Ciddi Bir Farkındalık Oluşturduk


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Temsilcisi Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK, “Böyle güzel bir yardım kampanyasına duyarsız kalmayarak destek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI olmak üzere tüm bağışçılara Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu ve şahsım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kampanya ile hem Filistinli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına bir nebze çare olmaya çalıştık hem de birlik, beraberlik ve yardımlaşma noktasında bir farkındalık oluşturduk.” ifadelerini kullandı. 


Vatandaşlara Destek Çağrısı Yaptı


Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Temsilcisi Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK son olarak Üniversitemizde okuyan öğrencilerden yardıma muhtaç olanlara destek sağlanması, Üniversitemizi ve şehrimizi farklı alanlarda ve yarışmalarda temsil eden takımlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, gençlerimizin bilim ve teknoloji ile uğraşmaya teşvik edilmesi için onların yanında olabilmek; Üniversitemizin başarılı öğrenciler tarafından tercih edilebilirliğinin ve akademik yayınlarda artışın sağlanması, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize düzenli burs verilebilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın, Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’na yapacağı destekleri beklediğini ifade ederek “Bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz, https://www.kuvakfi.org.tr/index.php?pid=bagisyapmakicin adresinden banka hesaplarımıza ulaşabilir, online ve kredi kartı ile bağış yapabilir, dileyenler istediği öğrenciye koşullu burs bağlayabilir, yemek veya çay ücreti desteği verebilir.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER