© Araklı Arı Haber 2023

Cumhurbaşkanı davet etti Dalkes Araklı'yı temsil etti

Cumhurbaşkanı davet etti Dalkes Araklı'yı temsil etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı’nda müftülere hitap etti.


Toplantıya Araklı Müftüsü Erdoğan Dalkes katılarak toplantıda Araklı’yı temsil etti.İlçe Müftüleri Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin temasını, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gelecek perspektifinin, hizmetlerinin, hedeflerinin ve stratejilerinin oluşturduğunu söyledi.


Kongreye katılanların, ailenin korunmasından eğitim politikalarına, dünyadaki yeni gelişmelerin ışığında din hizmetlerine kadar pek çok konuyu ele alacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak değerlendirmelerin, paylaşılacak tecrübelerin ve çalıştaylar vesilesiyle oluşacak ortak birikimin, din hizmetleri ve irşat faaliyetlerinde rehberlik edeceğini dile getirdi.


Türkiye'nin dört bir ucunda aşkla görev yapan müftülere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim emeklerinizi zayi etmesin, çalışmalarınızı bereketlendirsin. Bu vesileyle ömrünü din-i mubini İslam'ın öğrenilmesi, öğretilmesi ve hakkıyla yaşanmasına adayan müftülerimizden ebediyete irtihal edenleri rahmetle yâd ediyorum. Rabbim o güzel insanlardan razı olsun, hepsini cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Rabbim bizleri de Kur'an-ı Kerim'in aydınlığından, rehberimiz sevgilimiz, önderimiz Hz. Muhammed'in kutlu yolundan ayırmasın" diye konuştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER