© Araklı Arı Haber 2023

Türkiye Ona Hayran kaldı, Reytingler alt üst oldu

Türkiye'nin ve Trabzonun gururu hâline gelen Selçuk Bayraktar katıldı bir TV kanalında izleyiciyi ekrana kilitledi. Paylaştığı gurur verici projeler ve geçmişte yaşanan zorlukları anlatırken izleyici onu soluksuz izledi. Gazeteci Ahmet Hakanın sunduğu program Reytingler de ençok izlenme oranına ulaşarak üst basamaklara tirmandi.

 


ORTADOĞU'NUN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAM

Artık dünyada ve ülkemizde bulunduğumuz coğrafyanın kaderini etkileyen adam olarak görülüyor. Planlanan oyunların gerçekleşmesine dolaylı yoldan engel koymayı başardı. Irak ve Suriye operasyonlarında en etkili güç unsuru olan SIHA ve IHA lar planları bozdu. Asker kaybımizi önledi. Kisa sürede üstün başarılar elde etmemize vesile oldu. Akdenizde donanmanin havada gözü oldu.

 

Son yürütülen Zeytin Dalı Harekatında tam 4 ay konteynırın içinden ayrılamadı. Operasyonları ve UÇAN silahlı kuvvetlerimizin bizzat koordinasyonunu sağladı. Aynı zamanda bir asker gibi cephedeydi.


UÇAN ARABA PROJESI BÜYÜK BEGENI TOPLADI

 

Yürüttüğü özel projelerinden biri olan UÇAN Arabanın ufak bir protif tanıtımına yer veren Bayraktar izleyiciye büyük heyecan yarattı. Beğeni toplayan proje yakın seneler içinde hizmete girecek.

 

 

Solunum cihazı üretimi

Son dönemde yine ülkemizin zor bir çıkmaza girdiği Koronavirüs salgını döneminde devreye girdi.

 

Bayraktar yaptığı açıklamada

 

"Salgının başladığı dönem bütün dünyada salgının özellikle hastaların kötü seyrettiği durumlarda zatürreye dönüştüğü ve entübasyon gerekliliği doğuyordu. Ben o dönem makaleleri takip ediyordum.

 

Ülkemize geldikten sonra şu yönünü gördük. Türkiye, kişi başına en çok yoğun bakım yatağı düşen ülkelerden biri. Bizde altyapı çok sağlam. Bir taraftan bütün dünyayı sarıyor bir yandan İHA çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

'Solunum cihazı acaba olur mu?' Türkiye’de bütün dünya bunun peşine düştü. Bizim hazırlığımız çok iyi durumda. Sanayii Bakanlığımızın desteklediği firma vardı ve 12 adet cihaz üretmeyi başarmışlardı. Hastalığı rakamlarla hesap ettiğinizde rakamlar bir yere geldiği an ihtiyaç olabilirdi. Hazırlıklı bile olsanız hastalığı durdurmazsınız.

 

Önce firma tespit edildi. Ürünü sorduk. Çok kullanıldığını söylediler. Ve bizde destek olduk. ASELSAN ile görüştük. Türkiye’nin hazırlığı ve altyapısı çok ciddi. Yurt dışındaki sistemle kıyaslanamaz. Türkiye’deki insana dokunur bir sistem. Binin üzerinde cihazı biz bağışlanmak üzere topladık" dedi.

 

 

 

Haber:  Metin TAŞKIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER